30 mai 2024
Chisinau
Social

La târg, în căutarea unui loc de muncă

Loading
Social La târg, în căutarea unui loc de muncă

Șomerii, dar și cei care vor să-și schimbe jobul, sunt aş­teptaţi în aceste zile la Cen­trul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, unde se desfă­şoară a șaptesprezecea ediţie a Târgului locurilor de muncă. 30 de companii din diverse domenii oferă în aceste zile o mie de locuri vacante pentru diferite categorii de profesii și domenii.  Chiar și așa, an­gajatorii ne spun că au rămas dezamăgiţi de numărul mic de persoane care sunt în cău­tarea unui loc de muncă.

tirg-de-munca

„Ne ocupăm de prelucrarea metalului, mai mult din inox și avem nevoie de cadre precum ar fi sudori, lăcătuși, inclusiv șoferi, dar și ingineri. Cât privește sala­riile, acestea sunt puțin mai mari decât leafa medie pe economie, de la cinci mii în sus”, ne spune Leonid Botica, reprezentantul unei companii.

Potrivit Alei Șupac, șefa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă a muncipiului Chișinău (AOFM), în capitală sunt înregis­trate cele mai multe oferte de muncă, numai că nu toți anga­jatorii oferă salarii așa cum și-ar dori cei care sunt în căutarea unui job.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand