17 iunie 2024
Chisinau
Varia

Investigații medicale de ultimă oră, gratis pentru membrii de sindicat

Loading
Varia Investigații medicale de ultimă oră, gratis pentru membrii de sindicat
Investigații medicale de ultimă oră, gratis pentru membrii de sindicat
Vocea poporului

Confederația Națională a Sindi­catelor a procurat recent un apa­rataj medical performant pentru ultrasonografie. E vorba de Min­dray Consona N9. Utilajul a fost deja instalat la Centrul Medical Consultativ Diagnostic de la In­stitutul Muncii din Chișinău.

Aparatajul, care a fost produs în anul curent, va permite ca mem­brii de sindicat să beneficieze de servicii medicale de înaltă performanță, a precizat pentru „Vocea poporului” Valeriu Ursu, medic șef al centrului respectiv. Utilajul per­mite efectuarea ultrasonografiei cu spectru larg – organele abdomi­nale, articulațiile, vasele sangvine ale membrelor superioare și infe­rioare, duplex al vaselor cerebrale, intracraniene. Totodată, membrii de sindicat vor putea efectua  eco­cardiografii, dar și alte investigații medicale pentru depistarea în fază incipientă a unor maladii cardio­vasculare. Mai mult, pot fi efec­tuate și ultrasonografia glandelor mamare, a glandei tiroide.

„Aparatajul este dotat cu ul­timele descoperiri din domeniul ultrasonografiei, elastografia, cu unde de forfecare. Adică noi putem determina riscurile de dezvoltare a cancerului sau etapele la care se află nodulii pe care îi depistăm. Utilajul este dotat cu wi-fi și permi­te ca investigațiile medicale efectu­ate să fie transmise prin internet”, a menționat Valeriu Ursu.

Pentru ca membrii de sindicat să poată efectua gratis investigații medicale la noul aparataj perfor­mant, ei vor trebui să vină la Cen­trul Medical de la Institutul Muncii cu programarea online în sistemul SIRSM.CNAM. gov.md, de la medi­cul de familie.

Dar nu doar membrii de sindicat pot să beneficieze de ultrasonogra­fii de ultimă oră. „Uneori  primim pacienți care nu sunt membri de sindicat, fiind vorba de pensionari care au fost mulți ani membri de sindicat. Compania Națională de Asigurări în Medicină plătește pen­tru ei”, a specificat Valeriu Ursu.

El a dat asigurări că investigațiile medicale care sunt efectuate la noul aparataj de la Institutul Mun­cii sunt la nivelul la care se efec­tuează investigațiile medicale la unele centre medicale de top din capitală.

În cazul în care membrii de sin­dicat doresc să efectueze ultra­sonografii, de exemplu, în unele cazuri de urgență, dar fără a avea programare, ei vor trebui să plă­tească doar jumătate din prețul investigației. Vor trebui însă să aducă un certificat care să dove­dească că într-adevăr sunt membri de sindicat. În cazul în care se vor efectua investigații medicale com­plexe, reducerea va fi și mai mare. De exemplu, dacă la unele centre medicale din Chișinău examinarea complexă a organelor abdomina­le costă în jur de 700 de lei, aici membrii de sindicat vor trebui să plătească doar 200 de lei. Dacă ul­trasonografia glandei tiroide costă 300 de lei la unele instituții medi­cale din capitală, la Institutul Mun­cii costă doar 100 de lei.

La Centrul Medical Consultativ–Diagnostic de la Institutul Muncii sunt  programați pacienți să efec­tueze investigații medicale la noul aparataj deja pentru luna iulie a anului curent.

Centrul Medical Consultativ–Diagnostic al Institutului Muncii se află în Chișinău, sectorul Râșcani, pe strada Zimbrului, 10. Telefon de contact – 022497269. Anual, aici se adresează în jur de 2900 de mem­bri de sindicat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand