18 aprilie 2024
Chisinau
Social

Indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea caselor

Loading
Social Indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea caselor
Indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea caselor

 

 

indemnizatie-la-procurarea-imobilului

Foto: vocea.md

O hotărâre cu privire la alocarea mijloa­celor financiare pentru construcţia de case individuale sau locuinţe cooperatis­te, procurarea spaţiului locativ ori resta­urarea caselor vechi a fost aprobată de curând de Guvern.

 

Potrivit ministrului Finanţelor, Anatol Arapu, de aceste indemnizații vor putea beneficia cetățenii care nu au contractat credite preferențiale și nu au fost asigurați cu spațiu locativ până pe 22 octom­brie 2004. Printre aceştia se mai numără cei care deţin scrisori de garanţie eliberate de autorităţile locale până pe 1 ianuarie 2010 și cei care nu dispun de astfel de scrisori, începând cu 1 ianuarie 2014.

În acest scop sunt prevăzute mijloace în valoare de 3,5 milioane de lei. Banii vor fi alocaţi din buge­tul de stat, prin transferuri către bugetele unităţilor administrativ–teritoriale de nivelul doi, în limita alocaţiilor prevăzute anual.

Listele beneficiarilor de indemnizaţii unice au fost stabilite de comisiile speciale ale administrației publice locale şi prezentate Ministerului Finanțelor. Astfel, la prima etapă, cele 3,5 milioane de lei vor contribui la soluţionarea problemei ce ține de asi­gurarea cu spaţiu locativ a 92 de beneficiari.

Conform Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, pentru realizarea acestei hotă­râri, în bugetul de stat pentru 2014 sunt prevăzute 10,5 milioane de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand