22 mai 2024
Chisinau
Social

În căutare de soluţii pentru problemele constructorilor

Loading
Social În căutare de soluţii pentru problemele constructorilor
În căutare de soluţii pentru problemele constructorilor
sindicate.md

După exemplul şi la îndemnul sindicate­lor, federaţiile patronale din domeniul construcţiilor din Republica Moldova şi România au iniţiat relaţii de colaborare. Reprezentanţi ai Federaţiei Patronatelor Societăţilor de Construcţii din România s-au aflat, recent, într-o vizită la Chişinău pentru un schimb de experienţă şi pen­tru a da start acestei iniţiative.

Anterior, federaţiile patronale din cele două ţări au semnat, la Bucureşti, un acord de colaborare. Principalele prevederi ale acestuia se axează pe elaborarea a trei strategii pe termen scurt, mediu şi de lungă durată de avansare a ţării noastre după exemplul ţării vecine, a precizat Ion Stratulat, preşedintele Federaţiei Patronatului din Construcţii şi Producere a Materialelor de Con­strucţii din Republica Moldova.

În contextul vizitei la Chişinău a părţii române, au fost discutate aspectele principale ce vor sta la baza celor trei documente care urmează a fi întocmite.

Astfel, pe termen scurt, s-a convenit asupra iniţi­erii de discuţii şi negocieri în vederea preluării unor standarde ocupaţionale pentru profesiile muncito­reşti, elaborate în România. Pe termen mediu s-a discutat despre elaborarea unor reglementări lega­te de certificarea agenţilor economici din sferele de proiectare, expertiză şi construcţii, iar pe cel lung – despre implementarea de către ţara noastră a eu­rocodurilor din construcţii şi inginerie.

Victor Talmaci, preşedintele Federaţiei „Sindi­cons”, a precizat că, după ce vor fi întocmite, strate­giile în cauză vor fi discutate la masa de consultări şi negocieri în format tripartit, cu participarea şi a factorilor guvernamentali.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand