13 iulie 2024
Chisinau
Social

În 2050, oamenii în etate vor constitui 30 la sută din populația țării

Loading
Social În 2050, oamenii în etate vor constitui 30 la sută din populația țării

Republica Moldova este țara cu cea mai mare rată de scădere a populației din lume. Potrivit statisticilor BBC, populația ţării scade cu 106 oameni în fiecare zi. Cauzele principale ale depopulării Mol­dovei sunt sărăcia și migrația, constată BBC. Totodată, în fiecare oră sunt înregistrate cinci nașteri şi șase decese.

Responsabili de la Biroul Naţional de Statistică (BNS) confirmă că populaţia țării este în continuă scădere, dar nu în ritmul în care este descris de către BBC. „Nu ştiu de unde au luat aceste cifre. Într-adevăr, nu­mărul acestora este în scădere de la un an la altul, dar nu chiar în ritmul descris de ei. E adevărat, numărul deceselor îl depăşeşte pe cel al naşterilor”, ne-a spus Nina Cesnocova, consultant superior al Direcţiei statistică de­mografică şi recensământul populaţiei din cadrul BNS.

Potrivit statisticilor, numărul populaţiei stabile a țării, la începutul anului curent, a fost de peste 3,5 milioane de persoane, iar scăderea naturală a populaţiei a fost de nu­mai 1.296 de persoane în anul 2015, fiind de 1,5 ori mai mult decât în anul 2014. Circa 51,9% dintre cetățeni sunt femei, iar 48,1% – bărbaţi, menţinându-se proporţiile anilor precedenți.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand