21 mai 2024
Chisinau
Oficial

Igor Zubcu a discutat cu Gilbert F. Houngbo, directorul OIM, și cu Nicolas Schmit, comisar european

Loading
Oficial Igor Zubcu a discutat cu Gilbert F. Houngbo, directorul OIM, și cu Nicolas Schmit, comisar european
Igor Zubcu a discutat cu Gilbert F. Houngbo, directorul OIM, și cu Nicolas Schmit, comisar european
ilo.org

Gilbert F. Houngbo, directorul general al OIM, împreună cu Nicolas Schmit, comisarul euro­pean pentru locuri de muncă și drepturi sociale, s-au aflat într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova. Miercuri, 10 aprilie, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanții CNSM.

Igor Zubcu, președintele CNSM, a vorbit despre activitatea sindicală și problemele cu care se con­fruntă societatea în contextul crizelor multiple din R. Moldova, despre procesul de dialog social la ni­vel național și a mulțumit pentru sprijinul acordat de OIM pentru reformele din domeniul muncii și protecției sociale.

Directorul general al OIM a apreciat rolul jucat de CNSM în ratificarea de către R. Moldova a Convenției OIM nr.190 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă și a subliniat importanța imple­mentării acesteia.

Totodată, oficialul a menționat că OIM va conti­nua să ofere asistență pentru promovarea agendei muncii decente și protejarea drepturilor lucrătorilor din Republica Moldova în contextul aderării la Uni­unea Europeană.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand