21 mai 2024
Chisinau
Social

Guvernul tinde să readucă acasă conaționalii din străinătate, oferă și bani pentru asta

Loading
Social Guvernul tinde să readucă acasă conaționalii din străinătate, oferă și bani pentru asta
Guvernul tinde să readucă acasă conaționalii din străinătate, oferă și bani pentru asta
agora.md

Faptul că Republica Moldova rămâne tot mai depopulată pune pe gânduri autoritățile și le motivează tot mai mult să găsească soluții pentru ca mol­dovenii să rămână acasă, iar cei plecați să revină în țară.

Un program în acest sens a fost lansat recent de către Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) și preve­de că migranții moldoveni care vor dori să revină acasă pe un termen de la două săptămâni până la două luni vor primi aproximativ 1800 de euro, bani care vor fi folosiți pentru diverse activități, prevăzute în Pro­gramul guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub (DEH).

Programul include trei subpro­grame. În cadrul primului – par­teneriate tematice regionale, se vor acorda trei granturi a câte aproximativ 94 de mii de lei și acestea vor fi oferite asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitelor acțiuni cu caracter so­cio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă compus din membri a cel puțin două asociații din diaspo­ră din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Mol­dova, menționează BRD.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
  • Diana
    22.03.2018

    Problema migratiei exista demult in tara noastra, dar vad ca abia recent au inceput sa fie intreprinse masuri concrete pentru ca moldovenii sa ramina acasa. Si programul Prima casa este unul dintre ele.

  • Efim
    22.03.2018

    Super, iata acum mai inteleg si eu ca statul vrea cu adevarat sa-si aduca cetatenii acasa. Doar asa toti impreuna vom reusi sa dezvoltam la maxim acest stat.

Citește și
slot thailand