19 aprilie 2024
Chisinau
Social

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un nou pachet de legi

Loading
Social Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un nou pachet de legi
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un nou pachet de legi

 

 

sedinta-guvernului

Foto: noi.md

Cabinetul de miniștri și-a asumat pentru a doua oară în acest an răspunderea pentru aprobarea şi punerea în aplicare a unui set de acte legislative. Este vorba despre șapte documente care vizează sistemul energetic, financiar-bancar, agricultura și bugetul.

 

Unul dintre aceste acte prevede rectificarea bu­getului pentru a permite achitarea compensațiilor în agricultură, procurarea păcurii pentru iarnă, su­plinirea Fondului rutier și a celui ecologic. Un alt document ține de onorarea angajamentelor față de producătorii şi procesatorii de fructe, legume şi struguri cu privire la acordarea unei vacanţe fisca­le, până pe 30 noiembrie 2014, şi la scutirea de ac­cize a distilatelor obţinute pe bază de vin, produse în ţara noastră.

La fel, producătorilor și procesatorilor de legu­me, fructe și struguri nu le vor fi aplicate, până pe 30 noiembrie 2014, penalități pentru neachitarea sau achitarea tardivă şi incompletă a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. Pen­tru aceasta, Ministerul Agriculturii va prezenta, în termen de 15 zile, Inspectoratului Fiscal, Ca­sei Naționale de Asigurări Sociale și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină o listă a pro­ducătorilor și procesatorilor de legume, fructe și struguri.

Un alt proiect se referă la unele măsuri privind reorganizarea SA „Termocom” într-o întreprindere eficientă și de tip modern. Proiectul are menirea de a permite atragerea în acest scop a 40 de milioane de dolari de la Banca Mondială. Documentul a fost susținut de membrii Cabinetului de miniștri pentru a asigura securitatea energetică, crearea condiţiilor pentru prestarea fiabilă a serviciilor de alimentare cu energie termică a consumatorilor din capitală şi sporirea eficienţei întreprinderilor din sectorul ter­moenergetic al capitalei.

Totodată, Executivul și-a asumat răspunderea pentru un proiect cu privire la importul păcurii pentru sezonul toamnă-iarnă 2014-2015 și pentru un document ce prevede declararea utilităţii publi­ce de interes naţional în cazul lucrărilor de reabili­tare a unor sisteme centralizate de irigare.

Cele şapte legi pot fi considerate adoptate și transmise preşedintelui ţării spre promulgare, dacă în decurs de trei zile nu este depusă o moțiune de cenzură.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand