20 mai 2024
Chisinau
Social

Funcţionarii publici locali cer o retribuţie şi o normare a muncii echitabile

Loading
Social Funcţionarii publici locali cer o retribuţie şi o normare a muncii echitabile
Funcţionarii publici locali cer o retribuţie şi o normare a muncii echitabile
experiencemi.co.uk

Reprezentanţii administraţiei publice locale cer Guvernului salarii echivalente cu cele din administraţia publică centra­lă, precum şi o normare echitabilă a muncii. Factorii de răspundere de la Ministerul Finanţelor susţin că acest lu­cru ar urma să se întâmple la începutul anului viitor, când va fi pus în aplicare un nou sistem de salarizare a bugeta­rilor. Funcţionarii locali spun însă că până atunci e prea de­parte şi insistă ca măsurile să fie luate acum.

Pentru 2018, Guvernul a pre­văzut unele majorări de sala­rii, a precizat Raisa Ghilan, șefa Direcției politici salariale și moni­torizare a angajaților din sectorul bugetar a Ministerului Finanțelor, la o întrunire recentă. De creşteri salariale vor avea parte cei remu­neraţi conform Reţelei tarifare unice, funcţionari publici care vor accede la următoarea treaptă de salarizare, cadrele didactice, pre­cum şi judecătorii şi procurorii. În acest scop, în bugetul public au fost prevăzute 1,3 miliarde de lei.

 

Politica salarizării

După ce au preluat funcţia de promovare a politicii statului în domeniul salarizării, cei de la Mi­nisterul Finanţelor desfăşoară în prezent un şir de acţiuni, inclusiv orientate spre elaborarea unui sistem unitar de salarizare a an­gajaţilor din sectorul bugetar.

Între timp, a fost întocmit un registru al tuturor posturilor ge­nerice din sectorul bugetar. Toto­dată, au fost instruiţi cei care vor evalua funcţiile în cauză. Evaluării vor fi supuse aproximativ 300 din cele 1900 de posturi existente. În evaluare este implicat personal din autorităţile publice centrale şi experţi locali care sunt finanţaţi de Organizaţia Internaţională a Muncii.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand