25 iunie 2024
Chisinau
Social

Fruntași din teritoriu au fost distinși pentru profesionalism de CNSM și FSCRE

Loading
Social Fruntași din teritoriu au fost distinși pentru profesionalism de CNSM și FSCRE
Fruntași din teritoriu au fost distinși pentru profesionalism de CNSM și FSCRE
sindicate.md

La 1 septembrie curent, Margareta Strestian, președinta Federației Sindi­catelor Lucrătorilor din Industria Chi­mică şi Resurse Energetice (FSCRE), și Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), au efectuat o vizită de lucru în sectorul Drochia al SRL ,,Moldovatransgaz”.

Programul  vizitei a inclus familiariza­rea cu  condițiile și locurile  de muncă ale salariaților și întrevederea cu membrii de sindicat, cu președintele comitetului sin­dical, Marcel Mistrean, și cu directorul SRL ,,Moldovatransgaz”, Iurie Dolghier.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte actuale, privind sporirea garanțiilor sociale și economice la nivel național, aspecte din Convenția colectivă (nivel ramu­ral) și Contractul colectiv de muncă.

Întrucât vizita de lucrul a fost în ajunul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului din sistemul gaze și petrol”, 10 angajați ai „Moldovatransgaz” SRL au fost distinși cu diplome din partea CNSM și a FSCRE.

Pentru profesionalism, devotament, activitate conștiincioasă și responsabilita­te, Chiril Chișcă, electromon­tor în serviciul de distribuire a gazului sectorul Drochia, a fost distins cu insigna de onoare a CNSM.

De asemenea, diplome din partea CNSM au primit: Vitalie Iacovlev, șef de sec­tor Chișinău; Serghei Cernîșiov, inginer coordonator metrologie, ser­viciul de evidență a gazului și metrologie sectorul Drochia; Valeriu Rotaru, montator la protecția anticorozivă a conductelor sub­terane, serviciul protecției electrochimice, sectorul Drochia;

Din partea FSCRE au primit diplome: Serghei Melnic, specialist coordonator con­trol securitate industrială în producere, secția controlului de producere, protecție și preve­nire; Vitalie Granciuc, conducător autospe­cială, serviciul transport auto sectorul Dro­chia; Iurie Cocîrlă, maistru superior serviciul exploatarea conductelor de gaz și serviciul de distribuire a gazului sectorul Drochia (Stația Șoldănești); Valeriu Rusu, condu­cător auto, serviciul de transport sectorul Chișinău; Zinovii Ceavdari, mașinist automa­cara/conducător autospecială, serviciul de transport sectorul Vulcănești; Ivan Caranfil, operator serviciul de distribuire a gazului Etulia, sectorul Vulcănești.

Menționăm că, începând cu anul 1980, anual, în prima duminică a lunii septembrie, este sărbătorită Ziua lucrătorului din siste­mul gaze și petrol.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand