13 iulie 2024
Chisinau
Social

Flashmob internațional de „Ziua Muncii Decente”, la Chișinău

Loading
Social Flashmob internațional de „Ziua Muncii Decente”, la Chișinău
Flashmob internațional de „Ziua Muncii Decente”, la Chișinău
flashmob

Foto: fscm.md

 

În ziua de 7 octombrie, a fost consemnată „Ziua Muncii Decente”. Cu această ocazie, în întreaga lume s-a desfă-șurat o acțiune în care au fost implicați peste 15.000 de participanți și milioane de spectatori. Acțiunea a fost reflectată în mas-media in-ternațională, iar filmulețul va fi publicat pe site-ul In­dustriall Global Union.

 

Și Federația Sindicatelor din Comunicații, în comun cu Federația Sindicatelor din Construcții și In­dustria Materialelor de Construcții „SINDICONS” și cu Federația Sin­dicatelor Lucrătorilor din Indus­tria Chimică și resurse Energetice din Republica Moldova, membre ale Industrial Global Union, au desfășurat un flashmob, în cadrul căruia participanții s-au aranjat ca să formeze litera ”R” și au scan­dat „Moldova – pentru munca de-centă”.

Scopul acțiunii este de a schimba opinia publicului la nivel mondial, de a populariza conceptul „Mun­ca decentă”, de a promova  marca „Industriall Global Union” și de a-i consolida poziția în cadrul negocie­rilor cu corporațiile internaționale, guverne și instituții internaționale.

Astfel de flashmob-uri au fost desfășurate de organizații sindicale din diverse țări, membre ale Indus­triall Global Union. Fiecare țară a primit câte o literă, pentru a forma indemnul „FOR DECENT WORK!”. Republicii Moldova i-a revenit lite­ra „R” – „Moldova – pentru munca decentă”. Participanții au imorta­lizat momentul din satelit, au ex­pediat fotografiile și un filmuleț cu durata de trei secunde către Indus­triall Global Union.

Este primul flashmob al Indus­triall Global Union la nivel global, care va fi înregistrat în Cartea Re­cordurilor. Ziua Mondială a Mun­cii Decente, instituită la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC) în 2007, este consemnată anual de mișcarea sin­dicală din întreaga lume. Manifes­tările se desfăşoară concomitent în peste 130 de ţări, la care participă sute de mii de oameni.

ITUC este cea mai mare asoci­aţie sindicală mondială, din care fac parte 301 organizaţii sindicale, care reprezintă 176 de milioane de muncitori din 155 de ţări ale lumii.

Din februarie 2010, CNSM a de­venit membru al Confederaţiei In­ternaţionale a Sindicatelor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand