16 iunie 2024
Chisinau
Social

Federația Sindicală „Sănătatea” este cu inima alături de refugiați

Loading
Social Federația Sindicală „Sănătatea” este cu inima alături de refugiați
Federația Sindicală „Sănătatea” este cu inima alături de refugiați
sindsan.md

Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova sprijină refugiații ucraineni: oferă o primă donație de 200.000 de lei din sur­sele fondului republican de solidaritate „Ajutor reciproc și solidaritate”.

În semn de solidari­tate față de ucrainenii care au fugit din calea războiului și au venit în Republica Moldo­va, Federația Sindicală „Sănătatea” a decis să doneze 150000 de lei în conturile Sanatoriu­lui „Nufărul Alb” din Cahul și al Stațiunii bal­neare „Bucuria-Sind” din Vadul lui Vodă. Aceste instituții și-au deschis ușile pentru a acorda spațiu de cazare și hrană refugiaților din Ucraina.

Primele donații au fost transferate direct în conturile instituțiilor sus-menționate, însă următoarele donații planificate ar putea fi revi­zuite, în funcție de necesitățile care vor surveni.

Totodată, Federația a decis să vină cu un ajutor Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, care a găzduit în Căminul nr. 16 (Chișinău, str. Mihail Sadoveanu, 26/3) peste 100 de refugiați. În acest sens, Federația „Sănătatea” a procurat produse de igienă personală de primă necesitate, seturi de albituri, plăpumi și perne, în valoare totală de 50000 de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand