25 iunie 2024
Chisinau
Varia

Evenimentul este organizat de Secția Națională din Republica

Loading
Varia Evenimentul este organizat de Secția Națională din Republica
Evenimentul este organizat de Secția Națională din Republica
facebook.com

Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Ti­neret (IBBY) cu sprijinul finan­ciar al Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Bi­blioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Editori­lor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova și cu alte organizații.

De menționat că expoziția include cărți de ficțiune și non-ficțiune în limba română și în alte limbi, propusă de peste 50 de edituri din țară și din străinătate. În cadrul Salonului vor avea loc 45 de lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, sesiuni de autografe, ateliere de creație, expoziții de ilustrații de carte.

Cu prilejul desfășurării Anului culturii ucrainene în Republica Moldova, în colaborare cu Bibli­oteca Națională pentru Copii din Ucraina și cu Secția Națională IBBY în Ucraina, în cadrul Salonu­lui va fi organizată o expoziție cu cele mai reprezentative cărți pen­tru copii ale autorilor ucraineni și vor avea loc întâlniri ale copiilor, inclusiv refugiați, cu scriitori din Ucraina.

Printre invitați este și Maria Gheorghiu, cofondatoare și președinte al Asociației OvidiuRo din România, care promovea­ză lectura în educația timpurie prin diverse proiecte desfășurate inclusiv în Republica Moldova. Maria Gheorghiu va organiza, pe 6 mai, Atelierul pentru educatori și părinți cu genericul „Citește-mi 100 de povești” și mai multe ateliere de lectură pentru co­pii în grădinițele din municipiul Chișinău.

Tot pe 6 mai, va avea loc un eve­niment special în cadrul Proiectu­lui Național de Promovare a Lec­turii Cartea deschisă, desfășurat sub patronajul președintei Maia Sandu, la care sunt invitați ani­matorii și membrii cluburilor de lectură din diverse instituții. În aceeași zi, Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Acti­vă  invită adolescenții creatori la evenimentul Open Mic de poezie socială.

În cadrul Salonului, Bibliote­ca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează Conferința internațională online Cartea și lectura în situații de criză, la care vor participa bibliotecari din Re­publica Moldova, România și Ucraina.

Un moment distinct în cadrul Salonului este dăruirea cărții-sur-priză „Ștrengărița”, semnată de scriitoarea Claudia Partole, tuturor copiilor care vor vizita Salonul.

Salonul se va finaliza, pe 7 mai, cu Festivitatea de premiere.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand