19 iulie 2024
Chisinau
Varia

Destinațiile culinare de Top: Cele mai bune orașe pentru gurmanzi în 2024

Loading
Varia Destinațiile culinare de Top: Cele mai bune orașe pentru gurmanzi în 2024
Destinațiile culinare de Top: Cele mai bune orașe pentru gurmanzi în 2024
timeout.com

Mulți turiști aleg destinațiile pentru city break în funcție de oferta culturală, selectând cele mai bune muzee și galerii de artă pe care să le viziteze. Alții se orientează către orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment. Însă, pentru mulți turiști, cea mai interesantă parte a oricărei călătorii este mâncarea. Pe baza opiniilor călătorilor gurmanzi, Time Out a realizat un clasament al celor mai bune destinații urbane gastronomice din lume.

„Mâncarea este totul atunci când călătorești”, a declarat Grace Beard, editorul de turism de la Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau proastă) poate defini sau distruge o călătorie! De obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult.”

Unde se găsește cea mai bună mâncare

1. Napoli, Italia: Pe primul loc în lista Time Out se află orașul italian Napoli, locul în care s-a născut pizza. Nu este surprinzător faptul că deliciile cu brânză ale pizzei margherita sunt menționate în lista Time Out ca fiind „mâncarea care trebuie mâncată” în oraș. De asemenea, somptuoasele paste napoletane Ragù și sfogliatella dulce sunt incluse printre preparatele reprezentative.

2. Johannesburg, Africa de Sud: Pe locul doi se află orașul sud-african Johannesburg. Time Out îl citează pe scriitorul de gastronomie Thando Moleketi-Williams, care recomandă cartierul central Braamfontein și locuri precum barul de vinuri Mamakashaka and Friends de pe De Beer Street și restaurantul și galeria Artivist. Felul de mâncare obligatoriu de încercat este kota sandwich, o pâine umplută cu ingrediente gustoase precum chipsuri de cartofi, cârnați, ouă sau brânză. De asemenea, bunny chow, o mâncare stradală cu curry, carne sau fasole umplută în pâine, este de neratat.

3. Lima, Peru: În completarea top trei se află Lima, Peru, unde se recomandă vizitatorilor să încerce ceviche și arroz con pollo (pui și orez).

Cele Mai Bune Orașe pentru Mâncare în 2024, conform Time Out

 1. Napoli, Italia
 2. Johannesburg, Africa de Sud
 3. Lima, Peru
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Beijing, China
 6. Bangkok, Thailanda
 7. Kuala Lumpur, Malaezia
 8. Mumbai, India
 9. Dubai, EAU
 10. Portland, SUA
 11. Liverpool, Marea Britanie
 12. Medellín, Columbia
 13. Seville, Spania
 14. Porto, Portugalia
 15. Marrakech, Maroc
 16. Lyon, Franța
 17. Sydney, Australia
 18. Montreal, Canada
 19. Osaka, Japonia
 20. Copenhaga, Danemarca

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accent pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, incluzând în clasamentul final orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară.

Acest clasament evidențiază diversitatea și bogăția culturală a bucătăriilor din întreaga lume. Indiferent dacă ești un gurmand avid sau doar un călător curios, aceste orașe oferă ocazia de a descoperi arome noi și de a te bucura de o adevărată călătorie gastronomică.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand