14 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Cum să tractezi corect un automobil. Sfaturi utile

Loading
Auto Cum să tractezi corect un automobil. Sfaturi utile
Cum să tractezi corect un automobil. Sfaturi utile

 

 

tractare-automobil

Foto: banzaj.pl

Două mașini, o șufă și să pornim la drum! Să fie tractarea unei maşini atât de uşor de făcut? Această ope­raţiune nu este chiar atât de simplă precum pare. Cei care nu res­pectă regulile pot avea probleme cu poliția. Din punct de vedere legal, poate pune chiar probleme deosebite. Iată ce trebuie să știți atunci când tractaţi sau sunteți tractat.

 

Ce mașini pot fi tractate?

 

Numai mașinile defecte pot fi tractate, nu și cele neînmatriculate. Așadar, nu poți să tractezi o rablă până la cimitirul de mașini, ci trebuie să folosești o platformă în acest caz.

 

Cum trebuie semnali­zate cele două mașini?

 

Conducătorii autovehi­culelor care tractează alte mașini trebuie să pună în funcţiune în faruri lumina de întâlnire, la mașinele tractate trebuie să fie pus în funcţiune avertizorul de avarie, în cazul în care acesta nu funcţionează sau lipseşte, în spatele acestor vehicule trebuie amplasat triunghiul de presemnali­zare.

 

Care sunt condițiile de remorcare a autovehicolului rămas în pană?

 

Potrivit legii, trebuie folosită o bară de tractare (cuplaj rigid) cu lungimea de cel mult 3 m.

O șufă flexibilă cu o lun­gime de 4-6 m este permisă în cazul în care la vehiculul remorcat nu sunt defectate frâna de serviciu şi siste­mul de direcţie.

 

Care este limita de viteză pentru tractare?

 

Conform legii, tractarea trebuie să se efectueze cu o viteză ce nu depăşeşte 50 km/h, noi vă recoman­dăm să nu depășiți chiar 30 km/h, căci la viteze mici, șoferul mașinii de­fecte are mai mult timp să acționeze.

 

Este adevărat că șoferul mașinii tractate nu trebuie să aibă permis?

 

Nu este adevărat, ambii șoferi trebuie să posede permis de conducere va­labil pentru categoriile de vehicule respective.

 

Mașinile mici pot trac­ta altele mai mari?

 

Nu. Mașina tractată nu trebuie să aibă masa mai mare decât a celei care o tractează, cu excepția ca­zului în care este vorba de o mașină specializată.

 

Pe ce distanță maximă pot fi tractate mașinile?

 

Legislația nu prevede o limită pentru distanță, dar în general remorcarea tre­buie efectuată pe distanțe scurte, până la garaj sau la cel mai apropiat atelier specializat.

 

Este permisă tractarea pe autostrăzi?

 

Pe autostrăzi se inter­zice remorcarea autove­hiculelor rămase în pană trecând de prima ieşire de pe autostradă.

 

Motocicletele pot fi tractate?

 

Nu. Remorcarea orică­rui vehicul cu două roți, cu sau fără ataș, este interzisă de lege.

 

Sfatul nostru:

 

A fi nevoit să îți tractezi mașina este deja o neplăce­re în sine. Reparațiile costă bani, la fel și remorcarea. Dacă nu respecți însă regu­lile de tractare, poți crește paguba cu o amendă ustu­rătoare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
Citește și
slot thailand