17 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Cum să protejezi automobilul de hoţi?

Loading
Auto Cum să protejezi automobilul de hoţi?
hoti-de-automobile

Foto: veidas.lt

Mii de oameni din întreaga lume se con­fruntă, zilnic, cu fur­turile de maşini. Mul­ti cetăţeni, cu regret, nu ştiu ce măsuri trebuie să întreprin­dă pentru a-şi proteja automobilul de hoţi. Pentru a nu vă trezi într-o bună zi fără automobil vă oferim câteva sfaturi utile.

 

Unul din cele mai bune lucruri pe care îl poţi face pentru a pre­veni furtul automobi­lului tău este să fii mai precaut în locurile mai puţin aglomerate, unde hoţii îşi pot face lucrul în voie. Astfel de locuri pot fi – semafoarele, ho­telurile, bancomatele, parcările, supermarket­urile, spălătoriile şi re­staurantele.

De asemenea, trebuie să te asiguri că geamu­rile automobilului sunt închise şi uşile blocate, mai ales când eşti oprit la semafor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Când opreşti lîngă altă maşină, asigură-te că ai destul spaţiu pentru a deschide uşa. Nu ştii ni­ciodată, când ar putea să apară un hoţ, care arde de dorinţă să pună mâna pe maşina ta.

În cazul în care vrei să parchezi, asigurate că o faci într-un loc bine ilumi­nat, evită zonele retrase şi întunecoase.

Dacă maşina se defec­tează şi un binevoitor îţi oferă ajutorul, mai întâi trebuie să te asiguri că este o persoană de încredere, ca mai apoi să nu-ţi pară rău. Cheamă mai bine serviciul de salvare auto sau sună o cunoştinţă care să-ţi vină în ajutor.

Nu lăsa niciodată maşi­na cu motorul pornit, chiar dacă o parăseşti doar pen­tru câteva clipe.

Dacă automobilul tău nu este echipat cu un sis-tem de alarmă, îţi reco­mandăm să faci rost de unul cât mai repede.

Şi la final, dacă ai nime­rit faţă în faţă cu un hot de maşini, nu încerca să te lupţi cu el. Viaţa e mai scu­pă decât toate, indiferent cât de palpitantă ar fi con­fruntarea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand