26 septembrie 2023
Chisinau
Auto

Cum să îți pregătești mașina pentru zilele toride

Loading
Auto Cum să îți pregătești mașina pentru zilele toride
Cum să îți pregătești mașina pentru zilele toride
auto-vara

Cum să îți pregătești mașina pentru zilele toride
Foto: wallpapert.com

 

Vara a sosit cu tempera­turi foarte ridicate. Oda­tă cu acestea nu trebuie să iei măsuri doar pen­tru confortul propriu, ci și să acorzi atenție mașinii tale. Iată câteva reguli pe care este bine să le ai în calcul pe dura­ta anotimpului cald.

 

1. Verifică nivelul li­chidului de răcire. Este foarte important că lichidul de răcire să fie la nivelul re­comandat de constructorul mașinii. Astfel, motorul se poate supraîncălzii, mai ales atunci când se rulează în aglomerația din oraș. Ai grijă să nu verifici lichidul atunci când motorul este cald, deoa­rece sistemul este sub presi­une și te poți stropi cu lichid încins. Nu utiliza niciodată apă simplă pentru răcire. Deși apa răcește mai eficient decât antigelul, acesta din urmă are rol de lubrifiant, dar crește și punctul de fierbere.

2. Verifică din timp că electroventilatorul funcționeză. Dacă afară este încă frig și motorul nu se încălzește suficient pentru pornirea ventilatorului, îl poți verifica prin pornirea aerului condiționat la nivel maxim, operațiune care im­plică și pornirea imediată a ventilatorului.

 3. Verifică sistemul de climatizare din timp. Nu aștepta căldurile foarte ridi­cate pentru a verifica dacă sistemul de aer condiționat funcționează în continuare. La primele semne de tempe­raturi mai ridicate pornește climatizarea chiar dacă nu simți nevoia. Astfel, vei vedea dacă aerul este suficient de rece. Dacă nu, verifică nivelul freonului sau întregul sistem la un atelier specializat.

4. Verifică acumula­torul mașinii. Chiar dacă anotimpul rece a trecut, sis­temul electric al mașinii și implicit acumulatorul sunt supuse unui stres ridicat și pe timpul verii. Verifică bateria mașinii la un atelier speciali­zat pentru a vedea dacă mai rezistă un sezon.

5. Schimbă uleiul mo­torului. Uleiul nou oferă un grad mai ridicat de lubrifiere pentru motor, vital pentru funcționarea și protejarea acestuia pe timpul verii. Veri­fică manualul mașinii pentru a afla tipul de ulei corect pen­tru motorul tău.

6. Verifică anvelope­le. Verifică toate anvelopele mașinii de uzură excesivă, neuniformă sau de tăieturi pe suprafața de rulare. De asemenea, utilizează o pre­siune corectă, recomandată de constructor, fără să uiți de roata de rezervă.

7. Ceruiește caroseria. Un strat de ceară va proteja vopseaua de razele ultravio­lete ale soarelui.

8. Protejează interio­rul. Dacă parchezi des la soa­re poți cumpăra o protecție pentru parbriz. Astfel, ma­terialele de la interior vor fi protejate și nu se vor supra­încălzii sub soarele arzător. La plecare, în primul minut, nu te baza doar pe sistemul de climatizare, ci deschide larg geamurile pentru a ven­tila interiorul.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand