24 iulie 2024
Chisinau
Auto

Cum să alegi o cameră video pentru autoturismul tău

Loading
Auto Cum să alegi o cameră video pentru autoturismul tău
camera-video

Foto: carcamera.sg

 

Chiar dacă majoritatea autoturismelor moderne sunt echipate cu diverse sisteme ce oferă un grad ridicat de siguranţă în ca­zul unor coliziuni, un ac­cident minor te poate face să plăteşti sute de euro pe reparaţii. Mai rău decât atât, te poţi trezi într-o dispută cu celălalt şofer implicat în accident, iar acest lucru poate deveni problematic pentru tine.

 

Dar se pare că există o soluţie simplă pentru toate aceste probleme: o cameră video montată în interiorul autoturismului care înregis­trează tot ceea ce se întâmplă în timp ce conduceţi.

 

De unde să începeţi?

 

Din fericire există foarte multe branduri de astfel de camere dintre care să alegeţi. Ideea este că dintre toate aces­te branduri, pe piaţă nu există încă un lider de necontestat. Cu toate acestea, printre cele mai cumpărate camere vi­deo auto se numără Smailo, Mio sau Garmin.

 

Preţul

 

Preţurile de achiziţie ale unor astfel de camere auto variază considerabil. Este im­portant să ştiţi că nivelul de calitate este direct proporţi­onal cu preţul plătit. De cele mai multe ori, modelele iefti­ne folosesc componente de ca­litate inferioară şi se dovedesc mai puţin fiabile decât mode­lele mai scumpe.

 

Rezistenţa la căldură

 

Este important ca materialele şi componentele unei camere auto să fie de calitate, pentru a fi siguri că va rezis­ta  atunci cânveţi conduce pe diferite tipuri de carosabil sau chiar pe drum accidentat.

Rezistenţa la căldură este foarte importantă. Majorita­tea camerelor sunt amplasate pe parbriz, iar pe durata unei zile însorite, acestea se pot în­călzi foarte tare. Nu va fi plă­cut să aflaţi că o cameră cum­părată ieftin nu va funcţiona în parametri normali pe timp de vară.

 

Mărimea

 

Unele camere auto sunt si­milare ca dimensiune cu un aparat foto compact. Este im­portant să alegeţi cu grijă mă­rimea unei camere auto astfel încât în momentul când o veţi monta pe parbriz, să nu vă blo­cheze anumite unghiuri im­portante. Şi aşa autoturismele au destule unghiuri moarte. Vă recomandăm să alegeţi o cameră auto micuţă şi discretă care să nu vă incomodeze şi pe care să o puteţi lăsa montată pe parbriz tot timpul, chiar şi atunci când nu folosiţi autotu­rismul.

 

Caracteristicile

 

Tehnologia a evoluat foarte mult, iar în ziua de astăzi ca­merele pot avea diferite carac­teristici şi pot folosi tehnolo­gii moderne. De aceea atunci când cumpăraţi o cameră tre­buie să citiţi cu atenţie toate detaliile acesteia. Este impor­tant să cunoaşteţi unghiul de înregistrare, dacă camera are posibilitatea de a înregistra pe timp de noapte şi dacă are un GPS încorporat.

 

Calitatea înregistrării

 

Calitatea înregistrării es-te esenţială şi cu siguranţă doriţi să aveţi cele mai bune imagini. Orientaţi-vă pentru o cameră cu rezoluţie ridicată, astfel încât să puteţi observa toate detaliile atunci când ur­măriţi o înregistrare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand