30 mai 2024
Chisinau
Social

Cultura, cel mai important element organizaţional 

Loading
Social Cultura, cel mai important element organizaţional 
Cultura, cel mai important element organizaţional 
Vocea poporului

Elemente ale schimbării or­ganizaţionale au fost abor­date la un seminar organi­zat de CNSM la Institutul Muncii, cu participarea responsabililor din cadrul centrelor sindicale naţional-ramurale.

Rodica Pascari, psiholog, a re­levat că dintre cele trei elemente organizaţionale (sistem, structură şi cultură), cultura este cea mai importantă.

„Ca o instituţie să obţină profit, ea trebuie să investească şi în cul­tura organizaţională. Sunt două motive care duc la schimbarea organizaţională – disperarea şi inspiraţia, cele mai frecvente fiind schimbările care au la bază dispe­rarea. Oamenii se raportează la schimbare în trei feluri – unii abia rezistă, ei sunt victimele schimbării, alţii lasă viaţa să revină la normal după un timp şi se în­torc acolo unde erau înainte de schimbare, iar cei din a treia ca­tegorie se folosesc de experien­ţa schimbării pentru a se întări. Aceştia sunt maeştrii schimbării şi cei mai buni promotori ai cultu­rii organizaţionale”, a menţionat psihologul.

Lilia Franţ, şefa Departamen­tului organizare, educaţie şi in­formare din cadrul CNSM, a specificat în cadrul seminarului că, potrivit rapoartelor statistice prezentate de centrele sindicale naţional-ramurale, în anul 2017 au fost instruiţi peste 13.600 de lideri şi activişti sindicali, în speci­al, la nivel teritorial, cu 7759 mai puţini decât în anul 2016.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand