17 ianuarie 2021
Chisinau
Social

Cu restanţe la salarii, apoi aruncați în stradă? 

Loading
Social Cu restanţe la salarii, apoi aruncați în stradă? 
Cu restanţe la salarii, apoi aruncați în stradă? 
iphoto.md

În numărul precedent al ziarului am publicat un material despre 18 salariaţi ai Nodului feroviar Basarabeasca (medici, asistente me­dicale, laboranţi), care riscă să rămână fără un loc de muncă. „Vocea poporului” revine la acest subiect, cu alte detalii, pentru că angajaţii respectivi se confruntă cu o mie şi una de probleme, dar au fost aju­taţi doar de sindicate.

Cei 18 salariaţi au fost în subordinea Ministerului Economiei şi Infrastructurii, lu­crând la Întreprinderea de Stat „Calea Fera­tă din Moldova”, apoi au fost transferaţi în gestiunea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Un reprezentant al insti­tuţiei respective a spus, la o adunare cu cei 18 oameni, că va angaja doar cinci dintre ei, pentru că ceilalţi sunt pensionari. Toto­dată, Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu îi poate lua în evidenţă drept şomeri, pentru că în carnetele lor de muncă scrie că au fost transferaţi în subor­dinea altui minister.

La 14 iunie anul curent, Nicolae Nicolaev, preşedintele consiliului sindical al Nodului feroviar Basarabeasca, a adresat o scrisoa­re conducerii CNSM, prin care abordează problema respectivă. Eugeniu Covrig, şeful Departamentului juridic din cadrul CNSM, susţine că ambulatoriul staţiei Basarabeas­ca, cel de Linie şi staţia Ungheni, împreună cu pasivele şi activele acestora, urmează a fi transferate de la Ministerul Economiei în gestiunea Ministerului Sănătăţii, în confor­mitate cu o hotărâre de  Guvern din 4 de­cembrie 2017 şi cu Regulamentul cu privire la modul de transmitere a bunurilor pro­prietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 901 din 31 decembrie 2015.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com