22 mai 2024
Chisinau
Economie

Criza social-economică nu a ocolit organele de interne

Loading
Economie Criza social-economică nu a ocolit organele de interne
Criza social-economică nu a ocolit organele de interne

politia

 

Numărul de locuri vacante în orga­nele poliţiei este de aproape o mie, iar anul trecut circa o mie de poliţişti au renunţat la funcţii. Noul ministru de resort susţine că are soluţii la pro­blema respectivă, informează site-ul sputnik.md. 

 

Potrivit ministrului moldovean al Afaceri­lor Interne, Alexandru Jizdan, în anul 2015, din structurile MAI au plecat minimum o mie de poliţişti. Despre plecările masive din organele poliţiei ministrul Alexandru Jizdan a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, Alexandru Jizdan susţine că ştie cum să rezolve această problemă. Prin­tre soluţiile pe care dânsul le consideră ne­cesare se numără reorganizarea structurii administrative a Poliţiei. De exemplu, la Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), unde dintre cei peste nouă mii de angajaţi circa 60 la sută sunt ofiţeri, iar peste 30 la sută sunt subofiţeri, lucrurile însă, ar trebui să arate invers, susţine Jizdan.

„Cel puţin 70 la sută dintre colaboratorii Inspectoratului General al Poliției trebuie să fie subofiţeri, 20 la sută să fie ofiţeri şi aproximativ cinci la sută să constituie cor­pul de comandă”, a specificat ministrul de Interne.

Potrivit informaţiilor prezentate, la In­spectoratul General al Poliției numărul de locuri vacante este de circa 700. Un po­liţist este remunerat în Republica Moldo­va cu un salariu de la 3500 până la 5000 de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand