14 iunie 2024
Chisinau
Social

Cooperare regională a sindicatelor, în beneficiul tuturor

Loading
Social Cooperare regională a sindicatelor, în beneficiul tuturor
Cooperare regională a sindicatelor, în beneficiul tuturor
industriall-union.org

Conducerea IndustriALL Global Uni­on s-a reunit, pe 13 februarie, într-o ședință on-line cu reprezentanții organizațiilor afiliate din Republica Moldova. Este vorba de Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicate­lor din Comunicații, Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, și Margare­ta Strestian, președinta Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Indus­tria Chimică şi Resurse Energetice.

Vadim Borisov, secretar regional IndustriALL, a vorbit despre eve­nimentele și campaniile on-line desfășurate și despre modul în care IndustriALL Global Union își sprijină organizațiile afiliate din regiune. Acesta a făcut o trecere în revistă a tuturor activităților organizate de ei în ultima perioadă, despre probleme la nivel global, precum sunt pandemia de Covid-19 și soluțiile găsite de diferite state pentru a susține populația în această perioadă dificilă. De asemenea, vorbito­rul s-a referit și la energia regenerabilă, numită și energia viitorului.

Ion Pîrgaru, la rândul său, a evidențiat acțiunile federației sindicale pe care o conduce, măsurile luate de sindicate legate de pandemia de Covid-19, schimbările în sistemul relațiilor de muncă etc. De ase­menea, Ion Pîrgaru s-a referit la soluțiile găsite pe timp de pandemie pentru a-i sprijini pe salariații membri de sindicat.

Vadim Borisov a apreciat toate măsurile întreprinse de organizațiile afiliate din Republica Moldova pentru ținerea sub control a situației legate de Covid-19 la locul de muncă, luarea măsurilor necesare pen­tru a proteja sănătatea și veniturile lucrătorilor și pentru a asigura sustenabilitatea companiilor prin legislație, convenții colective și di­alog social.

În luna septembrie 2021, va avea loc, în regim on-line, cel de-al treilea Congres al IndustriALL Global Union, la care vor participa și reprezentanți ai federațiilor sindicale afiliate din Republica Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand