30 mai 2024
Chisinau
Social

Contractul de muncă eficient, o „notă” maximă pentru angajații din educație

Loading
Social Contractul de muncă eficient, o „notă” maximă pentru angajații din educație
Contractul de muncă eficient, o „notă” maximă pentru angajații din educație
Vocea poporului

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ) continuă şirul de instruiri privind Contractul individual de muncă. Astfel, săptămâna aceasta, timp de două zile, peste 20 de partici­panţi, între care preşedinţi ai consiliilor raionale, municipale şi teritoriale ale FSEŞ, au fost instruiţi cum ar trebui să în­tocmească un contract individual de muncă şi ce să conţină acesta ca să fie unul bun. Formatori la seminar au fost Ana Arnaut, şefa sectorului instituţii universitare şi ştiinţifice din cadrul FSEŞ, şi Serafima Ţurcan, şefa sectorului instituţii pre­universitare de la federaţie. De la eveniment nu au lipsit nici reprezentanţi ai ministerului de resort.

De precizat că activitatea se în­scrie în contextul declarării anului 2018 drept Anul contractului indi­vidual de muncă, dat fiind faptul că, începând cu 1 ianuarie 2019, carnetele de muncă nu vor mai fi utilizate.

 

Ministerul, în tandem cu sindicatul

Veronica Zubatâi, specialist principal al Secţiei resurse umane din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC), a ţi­nut să precizeze importanţa aces­tui seminar.

„Considerăm că aceste seminare sunt foarte relevante la momentul de faţă, când au fost operate multe modificări în Co­dul muncii, când toţi angajaţii din sistem îşi doresc un contract individual de muncă. MECC a conlucrat întotdeauna cu sindi­catele, suntem alături şi mergem în aceeaşi direcţie şi îi vom sus­ţine în continuare pe sindicaliști. Este nevoie de acest contract in­dividual de muncă pentru ca toți angajaţii din sistemul educației să se simtă protejați”, a spus Veronica Zubatâi.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand