19 iunie 2024
Chisinau
Social

Consumatorii, îndemnaţi să ceară despăgubiri de la distribuitorii de electricitate

Loading
Social Consumatorii, îndemnaţi să ceară despăgubiri de la distribuitorii de electricitate
ANRE

Colaj: vocea.md

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Regle­mentare în Energetică, Victor Parlicov, a în­demnat consumatorii să ceară despăgubiri de la companiile de furnizare a electricităţii în cazurile în care au suportat dau­ne. Consiliul de admi­nistraţie al ANRE s-a în­trunit în şedinţă pentru a lua act de calitatea servi­ciilor prestate de cei trei distribuitori de energie electrică în anul 2012.

 

Directorul ANRE a făcut recomandări pen­tru îmbunătăţirea actelor normative în baza cărora consumatorii pot cere re­pararea prejudiciilor de la distribuitori. Conclu­zia generală a Consiliului de administrare a fost că deşi Regulamentul re­spectiv prevede plata da­unelor, nu sunt frecvente asemenea cazuri.

Împreună cu distribu­itorii de energie electri­că, ANRE elaborează un nou regulament de rela­ţionare cu consumatorii, care să fie mai aproape de standardele europene în domeniu. Acesta ar putea intra în vigoare în 2015. În alt context, di­rectorul ANRE, Victor Parlicov, a menţionat că agenţia studiază solici­tarea companiei Gas Na­tural Fenosa de a majora tariful la electricitate şi s-a arătat sigur că scum­pirea se va produce până la sfârşitul anului curent.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand