30 mai 2024
Chisinau
Social

Congresul FSCRE a fost amânat din cauza situației legate de coronavirus

Loading
Social Congresul FSCRE a fost amânat din cauza situației legate de coronavirus
Congresul FSCRE a fost amânat din cauza situației legate de coronavirus
Vocea poporului

Situația epidemiologică privind evoluția infecției cu virusul Covid-19 în Republica Moldova a determinat contramandarea mai multor evenimente care urmau să aibă loc în această perioadă. Nu face excepție în acest sens nici  Congresul VII al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE), care ar fi trebuit să se desfășoare pe 18 martie curent.

La eveniment urmau să participe circa 90 de delegați din cadrul organizațiilor sindicale membre, dar și alți invitați, partenerii sociali, reprezentanți ai sindicatelor internaționale la care FSCRE este afiliată, colegi din România, Rusia, Ucraina, precum și din partea centrelor sindicale național ramurale.

Totodată, urma să aibă loc și evenimentul care să marcheze 75 de ani de activitate ai FSCRE.

În acest context, printr-o hotărâre cu privire la situația epidemiologică a infecției Covid-19, emisă de Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), s-a recomandat centrelor național- ramurale să emită hotărâri în vederea preîntâmpinării și diminuării riscurilor legate de acest virus agresiv.

„În baza acesteia, conducerea FSCRE a luat act și a decis amânarea Congresului VII, stabilit prin Hotărârea nr. 7/3 cu privire la Convocarea Congresului VII al FSCRE din 07.11.2019. De asemenea, a aproba hotărârea privind stabilirea datei desfășurării Congresului VII al FSCRE după stabilizarea situației epidemiologice în Republica Moldova”, se menționează în hotărâre.

De asemenea, s-a decis prelungirea mandatului Margaretei Strestian de președinte în funcție al FSCRE până la data desfășurării Congresului VII.

Reamintim că în cadrul Congresului urma să fie audiat raportul de activitate al organelor de conducere ale FSCRE în vederea realizării Strategiei Federației pe anii 2015-2020 și obiectivele pentru anii 2020-2025. Totodată, trebuia să fie supus dezbaterilor și raportul de activitate al Comisiei de cenzori a FSCRE pentru perioada anilor 2015-2020.  Mai mult, trebuia să fie ales președintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice, vicepreședinții FSCRE, membrii Comisiei de cenzori etc.

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice a fost fondată în anul 1945 şi întruneşte circa șapte mii de membri, majoritatea covârșitoare a salariaților din branșă făcând parte din FSCRE. Dintre aceștia, 1794 sunt femei și 1244 de tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand