25 iunie 2024
Chisinau
Social

Confederația Sindicatelor din Georgia marchează 30 de ani de la fondare

Loading
Social Confederația Sindicatelor din Georgia marchează 30 de ani de la fondare
Confederația Sindicatelor din Georgia marchează 30 de ani de la fondare
sindicate.md

În anul acesta, Confederația Sindicatelor din Georgia (GTUC) marchează 30 de ani de la fondare. Cu acest prilej, în perioada 12-13 decembrie, la Tbilisi, Georgia, GTUC a organizat o conferință internațională jubiliară, la care au parti­cipat reprezentanți ai sindicatelor din Georgia, peste 40 de invitați din 10 țări, inclusiv Lilia Franț, vice-președintă a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat sub generi­cul „Provocări ale Georgiei și ale lumii, me­canisme pentru soluționarea lor – pace și dezvoltare durabilă”.

În cadrul conferinței au fost organizate mai multe paneluri de discuții pe diferite teme, moderate de către Sergejus Glovac­kas, ofițer de birou la Biroul Organizației Internaționale a Muncii pentru Activitățile Lucrătorilor pentru Europa și Asia Centrală (ILO-ACTRAV), Irakli Petriashvili, președintele Confederației Sindicatelor din Georgia, Raisa Liparteliani, vicepreședintă a GTUC, Gocha Alexandria, reprezentant al ILO-ACTRAV.

Totodată, în contextul social-economic actual, al crizelor multiple, al provocări­lor cu care se confruntă partenerii sociali, specialiști de la Organizația Internațională a Muncii au prezentat analize cu privire la situația de pe piața muncii din țările din Caucaz și Asia Centrală.

De asemenea, specialiști de la Confederația Internațională a Sindicatelor (ITUC) au expus informații cu privire la dez­voltarea unui dialog social eficient între

reprezentanții salariaților și angajatori și au venit cu exemple despre cum sindicaliștii și patronatul din diferite țări europene colaborează pentru a dezvolta politici de responsabilitate socială corpo­rativă.

Tot în cadrul evenimentului, au fost aprobate mai multe documente importan­te vizând mișcarea sindicală din Georgia și prioritățile sindicaliștilor georgieni pen­tru următoarea perioadă, iar la final a fost adoptată Declarația conferinței internaționale de la Tbilisi.

Precizăm că Confederația Sindicatelor din Georgia a fost fondată în anul 1992, întrunește 21 organizații sindicale ramurale cu un activ de peste 150 de mii de membri de sindicat. Din anul 2006, GTUC este mem­bră a ITUC.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand