22 iunie 2024
Chisinau
Social

Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina cheamă la solidaritate toate organizațiile sindicale din lume

Loading
Social Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina cheamă la solidaritate toate organizațiile sindicale din lume
Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina cheamă la solidaritate toate organizațiile sindicale din lume
fpsu.org.ua

Dragi surori și frați!

Pe 24 februarie, la ora 5 a.m. (ora Kiev), Rusia a atacat cu lașitate și a început invazia în Ucraina.

Principalele orașe ucrainene Odesa, Mariupol, Harkiv, Cernihiv și regiunile Donețk și Lugansk sunt atacate. Au fost atacate și aeroporturile din apropierea Kievului. Armata și poporul ucrainean își apără pământul.

Astăzi trebuie să luptăm pentru libertatea, democrația și pacea noastră.

Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina cheamă la solidaritate toate organizațiile sindicale globale, frații și surorile din sindicatele din diferite țări.

KVPU face apel să continue și să întărească presiunea diplomatică și economică internațională asupra Federației Ruse și să ofere toate măsurile posibile pentru a opri războiul și a-și retrage forțele de pe teritoriul Ucrainei. Un pachet eficient de sancțiuni trebuie impus imediat împotriva Federației Ruse. Facem apel pentru a oferi toată asistența posibilă Ucrainei.

Trebuie să ne unim pentru a opri războiul și a asigura pacea în Ucraina, în Europa și în întreaga lume.

După cum am informat anterior, președintele FR V. Putin, prin decretul său din 21 februarie, a recunoscut autoproclamatele Republici Lugansk și Donețk drept state suverane și independente. În plus, la 21 februarie, FR a început aducerea oficială a trupelor rusești pe teritoriul ocupat al regiunilor Lugansk și Donețk din Ucraina.

Astfel, potrivit dreptului internațional umanitar, Rusia a recunoscut că este parte la un conflict armat internațional.

Vrem să subliniem din nou că Ucraina a respectat regimul de încetare a focului și a respectat acordurile, nu a întreprins acțiuni militare sau ilegale în teritoriile ocupate. Rusia a început agresiunea în 2014. Forțele ruse au fost bombardate săptămâna aceasta în orașele din regiunea Donețk și Lugansk. De asemenea, facem apel să nu credem propaganda rusă.

Nu numai independența Ucrainei, ci și securitatea întregii Europe și viitorul lumii depind de răspunsul și solidaritatea noastră comună.

În unitate este puterea noastră!

 

Președintele Confederației Sindicatelor Libere din Ucraina

Mykhailo Volynets

 

P.S. Conducerea KVPU și lucrătorii biroului central al KVPU sunt la Kiev. Sperăm că va exista o conexiune la internet și mobil în Kiev și vă vom informa despre situație.

Ucrainenii rezistă!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand