19 iunie 2024
Chisinau
Social

Condiţii prielnice pentru concetăţenii reveniţi din străinătate

Loading
Social Condiţii prielnice pentru concetăţenii reveniţi din străinătate
Condiţii prielnice pentru concetăţenii reveniţi din străinătate
migratie

Foto: romaniatv.net

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat, pe 19 februarie, la şe­dinţa comună a Biroului pentru relaţii cu diaspora şi a Organiza­ţiei Internaţionale pentru Migra­ţie cu reprezentanţii misiunilor diplomatice din ţările UE şi SUA, acreditate în Republica Moldo­va, organizaţiilor internaţionale şi persoanelor responsabile de promovarea şi realizarea politi­cilor în domeniul diasporei din cadrul ministerelor şi altor au­torităţi administrative centrale, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

 

În debutul şedinţei, premie­rul a menţionat că situaţia mi­graţională, inclusiv aspectele ce ţin de întoarcerea cetăţenilor Republicii Moldova în ţară, se află permanent în atenţia Gu­vernului, care este interesat să creeze condiţii prielnice pentru concetăţenii noştri reveniţi din străinătate, dar şi pentru dez­voltarea infrastructurii, în spe­cial în zonele rurale, şi atragerea investiţiilor în economia naţio­nală.

Iurie Leancă a mai spus ca autorităţile abordează aspectele respective în mod complex. În primul rând, se întreprind mă­suri pentru crearea locurilor de muncă cu salarii competitive şi condiţii bune de activitate.

Totodată, autorităţile sunt preocupate de elaborarea şi pro­movarea unor programe de in­struire care să pregătească speci­alişti calificaţi conform rigorilor actuale din diverse domenii ale economiei, precum şi adaptate la cerinţele pieţei de muncă din Republica Moldova.

În cadrul şedinţei au fost exa­minate mai multe propuneri pri­vind reintegrarea şi reabilitarea socială a cetăţenilor Republicii Moldova reveniţi în ţară.

Unul dintre aceste proiecte prevede trei grupuri interconec­tate de activităţi şi implică mai multe instituţii abilitate în do­meniu.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand