14 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Comitetul Confederal al CNSM s-a întrunit în ultima ședință din acest an

Loading
Oficial Comitetul Confederal al CNSM s-a întrunit în ultima ședință din acest an
Comitetul Confederal al CNSM s-a întrunit în ultima ședință din acest an
Vocea poporului

Joi, 21 decembrie, membrii Comi­tetul Confederal al CNSM s-au în­trunit în ultima ședință din acest an, pentru a lua în dezbatere o se­rie de chestiuni incluse în ordinea de zi și a aproba decizii pe margi­nea acestora.

Printre chestiunile mai importante se numără cele cu privire la propunerile CNSM la Planul de activitate al Comisi­ei naționale pentru consultări și negocieri colective pentru semestrul I din anul 2024, cu privire la Planul Confederației Naţio­nale a Sindicatelor din Moldova în dome­niul formării sindicale şi cercetării pentru anul 2024, cu privire la Planul de activitate al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova pentru semestrul I al anului 2024. Acestea au fost dezbătute și aprobate unanim.

De asemenea, au fost discutate ches­tiuni ce țin de modul de implementare a proiectului educațional al CNSM „Școala Sindicală din Moldova”, ediția a IX-a, 2023, și cu privire la modificarea Regulamentului Comisiei de Femei a CNSM.

Printre problemele dezbătute pe larg a fost și cea cu privire la majorarea prețu-lui abonamentului la ziarul „Vocea poporului”, urmare a creșterii tarifelor pen­tru difuzare stabilite de întreprinderea de stat „Poșta Moldovei”. Informația pe mar­ginea acestui subiect a fost prezentată de Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM.

Președintele CNSM, Igor Zubcu, i-a îndemnat pe colegi, lideri de federații, să depună efort pentru a face cât mai multe abonamente la ziarul „Vocea poporului”, fiindcă este vorba de tribu­na sindicatelor și e una dintre puține-le publicații care au mai rămas pe piața media.

Alte chestiuni care au fost discutate în ședința Comitetului Confederal țin de ac­tivitatea stațiunilor balneosanatoriale și de recreere din subordinea CNSM, parti­ciparea conducerii CNSM la evenimentele organizate de PERC/ETUC, ITUC ș.a.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand