25 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Comitetul Confederal al CNSM a aprobat o serie de hotărâri vizând situația actuală

Loading
Oficial Comitetul Confederal al CNSM a aprobat o serie de hotărâri vizând situația actuală
Comitetul Confederal al CNSM a aprobat o serie de hotărâri vizând situația actuală

Ședința de joi a Comitetului Confederal al CNSM a început cu un gest frumos: președintele Igor Zubcu, dar și ceilalți co­legi, au felicitat-o pe Victoria Niță, președinta Federației „Sindenergo”, cu ocazia zilei de naștere.

Prima chestiune de pe ordi­nea de zi a fost cea cu privire la modificarea Codului muncii. Ser­giu Sainciuc a relevat că în 2022 Codul muncii a fost modificat de 8 ori, iar în 2023 – de 4 ori. CNSM a formulat propuneri de modifica­re a 7 articole care are drept scop protejarea angajaților.

Printre alte chestiuni impor­tante se numără amendamentele CNSM la proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pen­tru anul 2024 și la proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală  pentru anul 2024. Vorbitorii au subliniat că statul nu își onorează obligațiile și există o inechitate mai ales în asi­gurarea obligatorie de asistență medicală.

Membrii Comitetului Confede­ral au dezbătut și câteva chestiuni legate de Consiliul General, care va avea loc pe 15 decembrie.

Ei au aprobat completarea componenței nominale a Comi­siei de Femei a CNSM. Totodată, președintele CNSM a mulțumit Liubei Rotaru pentru activitatea de până acum în fruntea Comisiei de Femei și a propus în funcția de președintă a acestei Comisii can­didatura Angelei Otean, secretar general al Federației „Sindlex”, președintă a Sindicatului „Dem­nitate”. Ea a fost aleasă în această funcție cu majoritate de voturi.

Membrii Comitetului Confe­deral au aprobat și alte chestiuni organizatorice vizând activitatea internă și externă a CNSM.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează

Комментарии запрещены.

Citește și
slot thailand