22 mai 2024
Chisinau
Social

Comitetele sectoriale dobândesc personalitate juridică şi acces la finanţare

Loading
Social Comitetele sectoriale dobândesc personalitate juridică şi acces la finanţare
Comitetele sectoriale dobândesc personalitate juridică şi acces la finanţare
Vocea poporului

Deşi în majoritatea ramurilor economiei naţionale procesul de elaborare a standardelor ocupaţionale pentru profesiile muncitoreşti nici nu a început, în construcţii aceste norme ar putea fi chiar și revizuite în co­respundere cu ritmul de avan­sare a tehnologiilor. Autorităţi­le statului speră că activitatea Comitetului sectorial pentru formare profesională din con­strucţii, dar şi a celor din alte ramuri, se va accelera după ce acestea vor fi înregistrate şi vor dobândi personalitate juridică.

Reprezentanţii Ministerului Ju-stiţiei au confirmat faptul că, pe 6 martie, a fost înregistrat primul comitet sectorial pentru forma­re profesională, cel din ramura construcţiilor. Angela Lazarenco, angajată a instituţiei în cauză, a menţionat, recent, în cadrul unei ceremonii de înmânare a certifi­catului de înregistrare, că acest document nu înseamnă doar drepturi, ci şi obligaţii, şi respon­sabilitate.

Comitetul sectorial din con­strucţii a fost creat în 2008, dar, la un moment dat, activitatea lui a devenit dificilă din cauza im­posibilităţii de a accesa fonduri interne, a remarcat Pavel Caba, preşedintele Federaţiei Patronale „Condrumat”. Drept urmare, în 2017, a fost creată baza juridică necesară pentru ca această struc­tură să-şi reia activitatea. Pavel Caba speră că, în viitor, acest co­mitet va dispune de condiţii pen­tru a putea desfăşura o activitate mai fructuoasă, de vreme ce în ţara noastră nu sunt destule ca­dre calificate în construcţii.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand