19 iunie 2024
Chisinau
Auto

Cinci motive pentru care maşina poate să vibreze în mers

Loading
Auto Cinci motive pentru care maşina poate să vibreze în mers
Cinci motive pentru care maşina poate să vibreze în mers
la-volan

Problema poate fi una simplă şi relativ ief­tin de rezolvat
Foto: 1gai.ru

 

Atunci când ai o maşină pentru mai mult timp este inevitabil ca să nu ajungi la un moment în care aceasta să aibă probleme. Unul dintre cele mai de­ranjante simptome este atunci când, în timpul rulării, simţi vibraţii care vin dinspre comparti­mentul motor sau punţile maşinii. Problema poate fi una simplă şi relativ ief­tin de rezolvat sau destul de complexă şi să implice costuri mari pentru repa­raţie. Aşadar, iată cinci posibile cauze din care maşina ta vibrează în tim­pul mersului.

 

1. Cea mai rară problemă din cauza căreia maşina poa­te vibra este motorul. Dacă acesta nu primeşte suficient aer, carburant sau aprinde­rea nu este suficient de bună, atunci el poate să transmită această vibraţie în toată ma­şina. Dacă simţiţi că motorul nu merge rotund, acceleraţia este slabă, motorul se înea­că peste anumite turaţii sau maşina merge bine o vreme după care începe să tremure, este foarte posibil ca vibraţi­ile să apară de la motor. Cel mai simplu este să verificaţi bujiile, filtrul de aer şi cel de carburant sau să mergeţi la un mecanic pentru un diag-nostic clar.

2. Toate automobilele au componente rotative care sunt fabricate în limite foarte mici pentru a funcţiona co­rect. Dacă una dintre punţi este chiar şi uşor deformată, atunci aceasta poate produce vibraţii în toată maşina. În acest caz, vibraţiile se intensi­fică odată cu creşterea vitezei de rulare. Astfel de probleme pot apărea în urma unui ac­cident mai grav sau a unui şoc produs la rulare (groapă extrem de mare). De aceea, este important să verificaţi la un service dacă există lovituri la una din punţi.

 

3. Vibraţiile se intensifică atunci când acţionaţi frâna și sunt mai puternice la viteze ridicate? Atunci, este destul de sigur că discurile de frână sunt ovalizate. În unele ca­zuri, ele pot fi rectificate, însă cea mai sigură rezolvare este schimbarea lor, împreună cu plăcuţele de frână.

 

4. O altă problemă care apare destul de des este de­formarea jantelor. Acest lu­cru se întâmplă din cauza gropilor din carosabil şi al materialelor proaste din care sunt fabricate jantele, în spe­cial cele de marcă necunos­cută aftermarket. Pentru re­medierea problemei, trebuie să mergeţi la o vulcanizare care îndreaptă jante.

 

5. Alt motiv pentru apa­riţia vibraţiilor este datorat anvelopelor. În general, dacă acestea sunt de proastă calita­te, se deformează în timp sau se uzează neregulat şi produc vibraţii la rularea cu anumite viteze. În acest caz, echilibra­rea roţilor la vulcanizare nu rezolvă complet problema.

 

Motivele pentru care o maşină poate să vibreze în timpul mersului sunt multiple, iar în caz că eşti nesigur cu ceea ce se în­tâmplă, este cel mai bine să mergi la un service auto sau în primă fază la o vulcanizare pentru a depista problema. În ge­neral, apariţia vibraţiilor la o maşină antrenează în timp alte defecte. Aşadar, este bine să rezolvi cât mai repede problema.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand