30 mai 2024
Chisinau
Social

Chestiuni examinate la Comisia tripartită naţională

Loading
Social Chestiuni examinate la Comisia tripartită naţională
Chestiuni examinate la Comisia tripartită naţională
fullhdpictures.com

Chestiuni precum cele legate de stabilirea sala­riului minim pe ţară, a cuantumului minim ga­rantat al salariului din sectorul real al economiei sau personalizarea primei de asigurare obliga­torie de asistenţă medicală au fost aprobate, recent, de membrii Comitetului Confederal al CNSM pentru a fi incluse în Planul de activitate al Comisiei naţionale pentru consultări şi nego­cieri colective pentru primul semestru din 2019.

Propunerile sindicaliştilor se referă şi la situaţia din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, im­plementarea Legii privind sistemul unitar de sala­rizare în sectorul bugetar, acordarea indemnizaţiei unice la angajarea tinerilor specialişti în instituţiile bugetare.

Alte chestiuni vizează modificarea şi completa­rea unor convenţii colective de nivel naţional, pre­cum şi examinarea proiectului Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2020-2023.

Pe parcursul primului semestru, sindicatele de ramură vor înainta, la necesitate, şi alte propuneri pentru a fi discutate în cadrul Comisiei tripartite naţionale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand