30 mai 2024
Chisinau
Social

Cer program complet de muncă și o leafă care să acopere măcar minimul de existenţă

Loading
Social Cer program complet de muncă și o leafă care să acopere măcar minimul de existenţă
Cer program complet de muncă și o leafă care să acopere măcar minimul de existenţă
Vocea poporului

În cadru vizitei recente a avo­catului sindicatelor, Mihail Lvovschi, în raionul Anenii Noi, a fost abordată şi pro­blema salarizării bibliotecari­lor şcolari.

Ludmila Olăriţa, responsabilă de activitatea bibliotecarilor şco­lari din Anenii Noi, ne-a relatat că doar patru bibliotecari şcolari din raion activează cu un salariu întreg, iar majoritatea muncesc cu jumătate de normă, care este remunerată cu puţin peste 700 de lei. Ba mai mult, există biblio­tecari şcolari care activează şi cu 0,25 din salariu.

„Este dureros faptul că bibli­otecarilor şcolari, care au studii superioare, grad didactic, li se achită un salariu mai mic decât personalului auxiliar din insti­tuţiile de învăţământ. Bibliote­carii sunt salarizaţi în funcţie de numărul de clase complete, iar această metodă este una învechi­tă, din anii 60 ai secolului trecut. Bibliotecarii şcolari de la sate pot să ridice un salariu întreg, doar dacă şcoala în care activează are cel puţin 13 clase complete. Şi dacă în centre raionale un biblio­tecar poate cumula şi alte funcţii, în localităţile rurale, un bibliote­car ce să facă, din ce să trăiască?”, întreabă indignată femeia.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand