20 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Cele mai folosite metode de fentare a radarului

Loading
Auto Cele mai folosite metode de fentare a radarului
Cele mai folosite metode de fentare a radarului
radar

Foto: rd-forum.ru

 

Unii şoferii au avut întotdeauna un mare sentiment de repulsie faţă de aparatul ace­la ”minunat”, care te prinde exact când te grăbeşti mai tare, nu­mit radar.

 

În decursul timpului con-ducătorii auto au căutat metode care să-i scape de această pacoste, de la bliţuri de avertizare date de colegii de trafic, la aplicaţiile pentru smartphone prin care şoferii se pot avertiza reciproc de locurile unde sunt prezente radarele, formele au evolu­at şi ele odată cu progresul tehnicii. Vedeți mai jos un top al celor mai întâlnite metode utilizate de şoferi, iar respectarea vitezei regu­lamentare nu se află printre ele. Iată care sunt acestea:

 

Flash-uri cu farurile

 

Probabil că această me­todă este şi cea mai veche. Deşi sunt prea ”sărace” în informaţie, flash-urile cu fa­rurile s-au dovedit destul de eficiente în decursul timpu­lui. De multe ori se dovedesc a fi alarme false, dar chiar şi aşa şoferii continuă să se în­creadă în această metodă.

 

Detectoarele de radar

 

Într-o perioadă erau in­terzise, dar cu toţii am avut cunoscuţi care se panicau şi ascundeau aparatul cât de repede puteau în mo­mentul în care depistau un radar, sau chiar au primit amendă pentru folosirea lui. Acum însă site-urile de comerţ online sunt pli­ne de anunţuri privind co­mercializarea unor astfel de aparate.

 

Aparatele antiradar

 

Acestea detectează sem­nalele radarelor, doar că an­tiradarele le şi bruiază, aces­ta fiind motivul pentru care se află în ilegalitate.

 

Staţiile de emisie recepţie

 

Metodă ”brevetată” de şo­ferii de curse lungi de TIR-uri, între timp aceasta a fost împrumutată şi de şoferii maşinilor mici. Conducăto­rii auto îşi comunică între ei dacă în zonă în care circulă sunt sau nu radare. Preţul unei staţii porneşte de la 300 de lei, iar aceste aparate sunt legale cu condiţia să nu depăşească 4 waţi.

 

Spray-ul antiradar

 

Deşi pare o glumă pen­tru cei naivi, internetul ofe­ră o grămadă de anunţuri de vânzare a unor astfel de produse, ceea ce ne dove­deşte că metoda funcţionea­ză. Conform prospectului, spray-ul iţi face maşina invi­zibilă pentru radar.

E bine să ştiţi că orice ac­ţiune asupra numărului de înmatriculare care împiedi­că citirea acestuia de către radare este ilegală.

 

Sticker-ul antiradar

 

Metoda este destul de simplă. Peste numărul de înmatriculare se lipeşte un sticker, care îl face 100% in­vizibil. Chiar dacă cu ochiul liber numărul se vede, când este fotografiat sau filmat, literele peste care este apli­cat autocolantul devin invi­zibile.

 

După toate acestea, ne întrebăm cum de s-a ajuns aici? Cum rămâne cu res­pectarea vitezelor legale şi de ce au fost ele impuse? Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi concluziile.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand