Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a premiat cei mai buni angajatori ai anului 2023, eveniment desfășurat în mod tradițional de instituție, care a coincis recent cu împlinirea a 33 de ani de activitate a ANOFM.
Angajatorii au fost nominalizați pentru șase categorii:
- angajatorul cu cei mai mulți șomeri angajați, direcționați de către structurile teritoriale de ocupare a forței de muncă;
- angajatorul care a implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă;
- angajatorul fidel în colaborare cu structurile teritoriale de ocupare a forței de muncă;
- angajatorul care a angajat migranți reveniți din străinătate;
- angajatorul care a angajat mai mulți tineri șomeri cu vârsta cuprinsă intre 16 ani – 34 de ani, direcționați de către structurile teritoriale de ocupare a forței de muncă;
- angajatorul care a angajat mai mulți refugiați ucraineni.
Ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, a apreciat buna conlucrare cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în implementarea politicilor din domeniul muncii.
„Anul 2024 este anul pieței muncii. Guvernul va promova modificări în legislația muncii urmând să faciliteze procesul angajării și conlucrarea cu angajatorii. Astfel, evenimentul de astăzi este o dovadă a unui parteneriat eficient între Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și angajatori, fapt care favorizează angajarea persoanelor în câmpul muncii. Vă asigur că o să beneficiați în continuare de tot suportul necesar din partea ministerului”, a afirmat Alezei Buzu.
La rândul său, Raisa Dogaru, director general al ANOFM, a subliniat că angajatorii premiați s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și au acordat suport persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă: „Este important să motivăm în continuare agenții economici să implementeze politicile de ocupare și să angajeze persoanele în câmpul muncii”.
Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, premierea celor mai buni angajatori ai anului are drept scop să aprecieze și să încurajeze activitatea angajatorilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova și care s-au remarcat printr-o colaborare activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și care implementează practici pozitive în vederea angajării în câmpul muncii a șomerilor.