14 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Ce trebuie să faci pentru a pregăti mașina de primăvară?

Loading
Auto Ce trebuie să faci pentru a pregăti mașina de primăvară?
Ce trebuie să faci pentru a pregăti mașina de primăvară?
masina-primavara

Foto: themagazine.com

După trecerea sezonu­lui rece este momentul să aloci puțină atenție asupra mașinii tale. Iarna este un anotimp destul de dur, care soli­cită multe componente. De aceea, o pregătire pentru primăvară este, de multe ori, necesară, mai ales că mulți dintre voi încep să iasă mai des din oraș în timpul week­end-urilor. Așadar, mai jos îți prezentăm câteva sfaturi pentru a pregăti mașina de primăvară.

 

Verifică furtunașele șicurelele. Vezi când ai schimbat ultima dată dis-tribuția, dar verifică și vizual compartimentul motor, mai ales la motoarele cu turbo care au multe furtunașe ce suportă presiuni interioare ridicate.

 

Verifică presiunea din anvelope. Temperaturile foarte scăzute pot face să scadă presiunea din anvelo­pe. Verifică dacă acestea au presiunea corectă, inclusiv pentru roata de rezervă.

 

Verifică sistemul de frânare. Mergi într-un ser­vice pentru a inspecta sis­temul de frânare, inclusiv eficiența frânei de mână.

 

Filtrul de aer. Un motor cu un flux de aer normal, fără restricții, va funcționa corect și mai eficient. De aceea, este recomandat ca primăvara să schimbi filtrul de aer.

 

Trenul de rulare și unghiul de fugă. Gropi, bucăți de greață și o rula­re uniformă. Acestea au un mare impact asupra trenului de rulare și al unghiului de fugă. Verifică dacă acestea sunt în stare bună pentru a nu amplifica pagubele și a nu creea altele noi.

 

Verifică acumulato­rul, bornele și conexiu­nile electrice. Pe timpul iernii sistemul electric este pus sub mare tensiune. Tem­peraturile scăzute pot afecta performanțele acumulato­rului cu până la 60%. Chiar dacă ai trecut iarna este bine să apelezi la un atelier spe­cializat pentru a vedea dacă bateria mașinii este încă în parametri.

 

Verifică nivelul lichi­delor. Sunt o mulțime de lichide ce trebuie verificate. Printre acestea notăm: uleiul de motor și din transmisie, lichidul de frână, de răcire și de parbriz. De asemenea, nu uita de nivelul freonului, deoarece temperaturile ridi­cate nu sunt departe.

 

Verifică ștergătoarele. Ploile dese vor pune ștergătoarele la muncă. Pentru o vizibilitate bună este bine să le schimbi dacă acestea nu mai pot curăța eficient parbrizul sau luneta.

 

Curăță interiorul. Du-pă sezonul rece, în interior se pot acumula o multitudine de mizerii. Curăța profesio­nist interiorul și menține-l cât mai curat.

 

Curăță exteriorul. Pentru a îndepărta mizeria, sa­rea, nisipul și alte elemente dăunătoare pentru mașină este recomandat să mergi la o spălătorie profesionistă, care poate spăla mașina pes­te tot. Astfel, eviți corodarea anumitor componente și apariția ruginii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand