22 aprilie 2024
Chisinau
Auto

Ce trebuie să faci în primele minute după un accident

Loading
Auto Ce trebuie să faci în primele minute după un accident
Ce trebuie să faci în primele minute după un accident
accident

Foto: infortunisticamulas.it

Nimeni nu vrea să fie implicat întru-un ac­cident și toți ne ferim cât putem de el, uneori mai mult, alteori mai puțin. Totuși, ce este de făcut atunci când sun­tem implicați într-un accident și aici nu este vorba despre acte, ci despre minutele imediat premergătoare acciden­tului. Mai jos îți oferim câteva sfaturi utile de reținut, pe care este bine să le păstrezi pe o hârtie și în torpedoul mașinii, deoarece detaliile pot fi uitate rapid în momen­tul unui accident.

 

În primul rând oprește mașina complet și asigur-o cu frâna de mână. Nu uita să aprinzi luminile de avarie, iar dacă mai ai pasageri și nu poți să ieși de pe carosa­bil, mai bine roagă-i să iasă complet din mașină pe stra­dă și asta cât mai repede.

 

Acorda primul ajutor

 

Ajută pe oricine este rănit și sună la ambulanță dacă există probleme serioase. Nu mișca pe nimeni rănit, dacă nu este într-o poziție care prezintă pericol iminent sau are nevoie rapid de primul ajutor. Dacă cineva trebuie mișcat, susține-i membrele rupte și capul și minimali­zează mișcările la care este supusă victima.

 

Nu scoateți casca

 

Este recomandat să nu scoateți casca pentru cei care poartă așa ceva, doar dacă aceștia nu mai respiră sau trebuie să vomite. Dacă este necesară scoaterea căștii susține capul și gâtul victi­mei în timp ce altcineva trage foarte încet casca de pe cap.

 

Anunță autoritățile

 

După ce situația persoa­nelor accidentate este sub control anunță autoritățile, respectiv Poliția sau pompi­erii, după caz.

 

Discută cu cei implicați în accident

 

Discută cu cei implicați, notează datele lor și asigu­ră-te că toată lumea știe ce trebuie de făcut mai departe din punct de vedere legal.

 

În caz de remorcare sсoate bunurile de valoare

 

Dacă mașina ta trebuie remorcată este bine să scoți toate bunurile de valoare și să știi deja către ce service vei trimite platforma. În funcție de tipul asigurării tale este bine să suni la asigurator pentru a proceda corect din acest punct de vedere.

 

Rămâi liniștit

 

Este important să înțelegi că orice accident provoacă foarte mult stres pentru ori­cine este implicat. De aceea, așteaptă-te la reacții ciudate sau chiar la un comporta­ment agresiv. Este impor­tant să rămâi liniștit pentru a nu amplifica situația și mai mult. În astfel de momente, situația poate scăpa rapid de sub control.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand