24 iulie 2024
Chisinau
Social

Cazurile de abuz al controlorilor de stat, denunţate de agenţii economici

Loading
Social Cazurile de abuz al controlorilor de stat, denunţate de agenţii economici
Cazurile de abuz al controlorilor de stat, denunţate de agenţii economici
mita

Foto: stiri24.md

 

Mecanismele existente de raportare a faptelor de comportament corup­tibil din partea angajaţilor din instituţiile responsabile pentru exer­citarea controlului de stat sunt tratate cu scepticism de către agenţii economici. Oamenii de afaceri spun că, deşi responsabilii de gestiona­rea liniei telefonice 022.823.823 au obligaţia să nu divulge informaţiile despre autorii denunţurilor, aceştia pot fi identificaţi cu uşurinţă de către controlori.  

 

Linia telefonică privind moratoriul asupra controlului de stat a fost insti­tuită de Guvern în februarie 2016, iar responsabili pentru funcţionarea aces­teia sunt doi angajaţi ai Cancelariei de Stat.

După ce am format numărul sus-menţionat, am fost informaţi că faptele de comportament coruptibil anunţate pe această cale, în funcţie de subiect, sunt discutate cu administraţiile insti­tuţiilor de control.

Dacă informaţia recepţionată la această linie telefonică este una gene­rală, anonimă şi greu de verificat, sunt întreprinse doar acţiuni de sensibiliza­re a inspectorilor, de informare şi de lu­are sub control. În cazul în care faptele respective sunt reale, se fac investigaţii interne, a precizat unul dintre angajaţii Cancelariei de Stat.

Acesta a mai adăugat că informaţia comunicată este înregistrată şi prelu­crată, iar atunci când este cazul, se dis­cută strict cu administraţia instituţiei de control vizate, care desemnează o singură persoană responsabilă de caz, în care se crede că se poate avea încre­dere.

Această linie telefonică poate fi utilizată de către agenții economici şi pentru a solicita informaţii şi consul­tări ce vizează procedura controlului de stat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand