15 iunie 2021
Chisinau
Varia

Cartea, cel mai mare miracol din lume și cel mai bun prieten

Loading
Varia Cartea, cel mai mare miracol din lume și cel mai bun prieten
Cartea, cel mai mare miracol din lume și cel mai bun prieten
medium.com

La 23 aprilie este marcată Ziua Mondială a cărții și a drep­tului de autor, instituită de UNESCO. În Republica Moldova, în această zi este sărbătorită și Ziua Bibliotecarului, instituită în semn de recunoaștere a rolului pe care îl au bibliotecarii în soci­etatea bazată pe cunoaștere.

De-a lungul anilor, s-a demon­strat că biblioteca și educația au mers mereu mână în mână. Prin urmare, este de la sine înțeles că utilitatea bibliotecilor depășește cu mult funcția sa de bază, de custode al informațiilor, și are un rol important în educarea cetățenilor. Astăzi, conceptul de bibliotecă publică drept centru de educare a comunității este mai vizibil ca niciodată. Biblio­tecile au devenit centre cultural-educaționale, unde pot fi efectuate diferite activități, fur­nizate servicii informaționale și educaționale, iar utilizatorii pot învăța mai multe despre educa­ţia mediatică, competențe media și cultura media la bibliotecă.

Bibliotecarii au dat dovadă în­totdeauna de profesionalism, fle­xibilitate și capacitate de adap­tare la schimbare și la cerințele tot mai avansate și diverse, fapt ce dovedește că profesia de bibli­otecar este una dintre cele mai nobile și necesare societății.

Cu prilejul Zilei profesionale, Federația Sindicatelor Lucrători­lor din Cultură transmite sincere felicitări tuturor salariaților din sistemul național de biblioteci, urându-vă multă sănătate, pros­peritate, realizări și împliniri vocaționale. Fie ca Lumina Cărții pe care o răspândiți pretutindeni să lumineze în aceste timpuri și în anii care vin sufletele și cu­getele noastre, ghidându-ne cu încredere și speranță către un vi­itor mai bun.

Avem convingerea că acest sprijin generos din partea Dum­neavoastră ne va da puterea și tăria necesară pentru a promova în continuare adevăratele valori naționale și europene, bazate pe respectarea drepturilor umane.

 

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și