22 mai 2024
Chisinau
Economie

Când trebuie să plătim impozit pe venit de 7 sau 18 la sută?

Loading
Economie Când trebuie să plătim impozit pe venit de 7 sau 18 la sută?
Când trebuie să plătim impozit pe venit de 7 sau 18 la sută?
rualimenty.ru

În cadrul vizitei recente a avo­catului sindicatelor Mihail Lvovschi în raionul Cahul, mai mulţi salariaţi din domeniul asistenţă socială au solicitat detalii privind modul de cal­culare a impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale şi a celor de asigurări medicale obligatorii, percepu­te din salariu. Întâlnirea a avut loc în cadrul Campaniei CNSM „Avocatul sindicatelor”, care a demarat în ţară la începutul anului curent.

Şeful Departamentului protec­ţie social-economică din cadrul CNSM, Sergiu Iurcu, vine să ex­plice salariaţilor cum sunt calcu­late aceste impozite şi contribuţii. Potrivit sursei citate, valoarea to­tală a impozitului pe venit pentru anul 2018 se determină pentru persoane fizice şi întreprinzători individuali, în mărime de 7% din venitul anual impozabil, ce nu de­păşeşte 33 de mii de lei. Pentru persoanele fizice care au venituri anuale mai mari de 33 de mii de lei, li se stabileşte impozit pe venit în valoare de 18%.

Totodată, fie­care contribuabil (persoană fizică rezidentă) are dreptul la o scuti­re personală în valoare de 11280 de lei pe an, care se deduce din venitul anual impozabil. Persoana fizică rezidentă aflată în relaţii de căsătorie are dreptul la o scutire suplimentară în valoare de 11280 de lei anual, în cazul în care soţia (soţul) nu beneficiază de scutire personală.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand