30 mai 2024
Chisinau
Social

Când poate fi reziliat contractul de arendă a terenului agricol

Loading
Social Când poate fi reziliat contractul de arendă a terenului agricol
Când poate fi reziliat contractul de arendă a terenului agricol
Vocea poporului

Peste 50 de salariaţi, mem­bri de sindicat, din domeniile educaţie, cultură, agricultură, silvicultură au beneficiat de asistenţa gratuită a avocatu­lui CNSM, Anatolie Lupaşcu, care a efectuat recent o vizită în raionul Glodeni. Consultaţi­ile au fost acordate în cadrul Campaniei CNSM „Avocatul sindicatelor”.

Membrii de sindicat din agri­cultură au cerut detalii privind darea în arendă a terenurilor agri­cole. Anatolie Lupaşcu a precizat că pământul se transmite în aren­dă liderilor în baza unui contract de arendă.

„Există un contract-tip sau con­tract-model, acesta fiind expresia de voinţă a mai multor părţi. În contract trebuie să specificaţi că la data respectivă liderul agricol trebuie să achite o anumită sumă de bani sau o anumită cantitate de produse agricole. Contractul se înregistrează la oficiul cadas­tral, dacă este încheiat pe mai mult de trei ani. Dacă contractul este pe o perioadă mai mică de trei ani, se înregistrează la primă­ria locală. Contractul care nu este înregistrat, nu are putere juridică. În instanţa de judecată nu puteţi revendica pretenţii faţă de lider în baza lui”, a specificat apărăto­rul.  

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand