13 aprilie 2024
Chisinau
Social

Campanie de informare, dedicată Zilei internaţionale a muncii decente

Loading
Social Campanie de informare, dedicată Zilei internaţionale a muncii decente
Campanie de informare, dedicată Zilei internaţionale a muncii decente

 

 

munca-decenta

Foto: sindicate.md

O campanie de informare cu genericul „Muncă decentă prin drepturi respectate!” va fi desfăşurată, în perioada 8-11 octom­brie, de reprezentanţii Confederaţiei Naţi­onale a Sindicatelor din Moldova.

 

Acţiunea este organizată în contextul Zilei inter­naţionale a muncii decente, consemnată în fiecare an pe 7 octombrie. Conceptul de muncă decentă a fost lansat de Organizaţia Internaţională a Muncii şi este promovat în lume cu începere din 2008.

Secretarul confederal al CNSM, Nicolae Suru­ceanu, a specificat că scopul acţiunii este de a infor­ma salariaţii despre drepturile lor legale la muncă. Un alt obiectiv important al campaniei este atrage­rea salariaţilor şi a tinerilor care se vor angaja în vi­itor la serviciu în rândurile organizaţiilor sindicale, pentru a-şi putea proteja mai eficient drepturile şi interesele pe piaţa muncii.

Preşedinta Consiliului de Tineret al CNSM, Stela Stratila-Sîrbu, a menţionat că în cadrul campani­ei vor fi oferite consultaţii şi materiale informative trecătorilor din cele mai aglomerate locuri din lo­calităţile cuprinse de programul acţiunii. Totodată, urmează a fi întreprinse vizite la instituţii de învă­ţământ şi organizaţii de muncă.

Lansarea campaniei va avea loc pe 8 octombrie în oraşul Orhei, iar în după–amiaza aceleiaşi zile, acţiunea va continua în oraşul Soroca.

Pe 9 octombrie, acţiunea de informare se va desfăşura în oraşele Drochia şi Râşcani, iar pe 10 octombrie – la Edineţşi Briceni. Campania se va încheia pe 11 octombrie în municipiul Bălţi.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand