25 iunie 2024
Chisinau
Social

Calitatea fructelor şi a legumelor, ajustată la normele europene

Loading
Social Calitatea fructelor şi a legumelor, ajustată la normele europene
Calitatea fructelor şi a legumelor, ajustată la normele europene

agricultori

 

O serie de modificări şi completări la Cerin­ţele de calitate şi comercializare a fructelor şi legumelor proaspete a fost aprobată recent de membrii Cabinetului de miniştri. În opinia membrilor Comitetului Sectorial pentru For­mare Profesională din Agricultură şi Industria Alimentară, înăsprirea standardelor de calitate a produselor agroalimentare va genera creşte­rea cerinţelor faţă de calificarea angajaţilor din acest domeniu.

 

Astfel, documentul sus-menţionat stabileşte lista fructelor şi a legumelor proaspete care trebuie să fie conforme noilor standarde. Lista respectivă in­clude merele, perele, strugurii de masă, căpşunile, piersicile, nectarinele, ardeiul gras, tomatele, salata verde.

Totodată, sunt definite cerinţele specifice privind clasificarea, sortarea, ambalarea şi marcarea produ­selor, fapt ce ar putea spori accesul agenţilor eco­nomici pe piaţa europeană. Conform aceluiaşi pro­iect, fructele şi legumele vor fi divizate pe categorii, în funcţie de calitate, soi, aspect şi formă.

Modificările au fost elaborate în conformitate cu angajamentele asumate prin semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Euro­peană şi au scopul de a aduce legislația națională în concordanță cu cea europeană și internațională în ceea ce privește standardele de calitate la comercia­lizarea fructelor și a legumelor proaspete.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand