16 iunie 2024
Chisinau
Social

Au fost finalizate încă 15 proiecte de dezvoltare locală

Loading
Social Au fost finalizate încă 15 proiecte de dezvoltare locală
Au fost finalizate încă 15 proiecte de dezvoltare locală
today.md

În cadrul Programului Național „Satul European Expres” au fost finalizate 15 proiecte. Lucrările au costat 6 milioane de lei (310 mii de euro), bani alocați de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, unul din proiecte este renovarea Casei de cultură din satul Bălășești, raionul Sângerei, în timp ce la Ciobalaccia, raionul Cantemir, s-a creat un te­ren de joacă pentru copii și o platformă de acces la instituțiile social-culturale.

Totodată, s-a reușit amenajarea unui teren de sport în comuna Taxobeni din Fălești, iar rețeaua de iluminat public din Mașcăuți, raionul Criuleni, renova­tă recent, asigură vizibilitate și siguranță cetățenilor.

A fost finalizat și proiectul de construcție a siste­mului de alimentare cu apă în satul Trușeni, munici­piul Chișinău. Lucrările au costat 9,8 milioane de lei, bani alocați de Guvern. În cadrul proiectului s-au construit 6,5 kilometri de rețele exterioare de apă. Acestea vor facilita distribuția apei către gospodăriile locuitorilor.

Programul Național „Satul European Expres” cuprinde un total de 499 de proiecte de dezvol­tare locală. Până în prezent, s-au finalizat deja 50 de proiecte similare, în diferite localități ale Repu­blicii Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand