22 mai 2024
Chisinau
Social

Au declarat 2018 anul contractului colectiv de muncă în întreaga țară

Loading
Social Au declarat 2018 anul contractului colectiv de muncă în întreaga țară

Reprezentanţii Federaţiei „Sindicons” au declarat 2018 drept Anul contractului colectiv de muncă, în corespundere cu o iniţiativă promovată de Con­siliul General al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

contract-colectiv

arhivă personală

Victor Talmaci, preşedintele „Sindicons”, a precizat, zilele tre­cute, în contextul desfăşurării conferinţei anuale a acestei fe­deraţii, că decizia în cauză a fost luată pentru că este necesar ca, la toate nivelurile, să fie consoli­dat dialogul social, să se lupte cu adevărat pentru drepturile mem­brilor de sindicat şi să fie înche­iate convenţii şi contracte colec­tive care să răspundă cerinţelor oamenilor.

Sindicaliştilor le-a fost extrem de greu să convingă factorii mi­nisteriali să fie restabilit dreptul legal al celor care lucrează în con­diţii grele şi periculoase de a ieşi mai devreme la pensie, a remar­cat, între altele, Victor Talmaci. Cu toate acestea, deja există, în sfârşit, un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea unei liste noi a locurilor de muncă ce întrunesc factorii speciali, în al căror temei este acordată pensie pentru limita de vârstă în condiţii avantajoase.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand