22 mai 2024
Chisinau
Social

Atenuarea fluctuaţiilor de personal concomitent cu motivarea apartenenţei

Loading
Social Atenuarea fluctuaţiilor de personal concomitent cu motivarea apartenenţei
Atenuarea fluctuaţiilor de personal concomitent cu motivarea apartenenţei
Vocea poporului

Fluctuaţia de personal, în special, în rândul tinerilor, este combătută la SA „Bucuria” prin metode sindicale. Astfel, a fost încheiat un contract colectiv de muncă şi au fost oferite un şir de facili­tăţi, inclusiv majorări de salarii.

„E nevoie de condiţii mai bune de mun­că şi de viaţă pentru lucrători, de salarii mai mari şi schimbări reale. Câte ceva s-a făcut, dar mai este de lucrat. Trebuie să fie atraşi mai mulţi membri în sindicat”, a opinat Oc­tavian Racu, angajat în calitate de cofetar la unitate.

„Sunt mai multe avantaje în a fi mem­bru de sindicat. De exemplu, de câteva ori pe an, ne sunt organizate excursii, inclusiv peste hotare, activităţi sportive şi odihnă la Vadul lui Vodă”, a adăugat colega sa Dina Cujbă.

„Am apucat perioade în care la fabrică nu era organizație sindicală și se simțea că nu există protecție. Acum, interesele ne sunt cât de cât apărate, a fost negociat un contract colectiv de muncă, am obţinut mai multe facilități”, a remarcat şi Olga Căluș de la aceeaşi întreprindere.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand