25 iulie 2024
Chisinau
Social

Asistenţă germană pentru îmbunătățirea eficienței energetice

Loading
Social Asistenţă germană pentru îmbunătățirea eficienței energetice
Asistenţă germană pentru îmbunătățirea eficienței energetice

 

 

eficienta-energetica

Foto: misiuneaacasa.com

Un acord de prelungire a programului de asistenţă din partea Germaniei pentru îmbunătățirea eficienței energetice în sa­tele moldoveneşti a fost semnat, recent, la Chişinău.

 

Astfel, Republica Moldova va beneficia de un suport în valoare de două milioane de euro pentru finanțarea unor proiecte de eficiență energetică ce vor fi realizate în zece raioane din nordul țării noas­tre, dar și din regiunea transnistreană.

Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, scopul proiectului este utilizarea dura­bilă a serviciilor municipale îmbunătățite, precum și o utilizare mai eficientă a energiei de către consu­matori.

Factorii guvernamentali au declarat în context că realizarea acestor proiecte va aduce beneficii eco­nomice și sociale semnificative locuitorilor de prin sate. Ulterior, investiţiile de acest gen vor continua să fie atrase în întreaga țară, pentru ca moldovenii să se poată bucura de o infrastructură socială mo­dernă.

În curând, Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW își va deschide o reprezentanță la Chișinău, a anun­ţat, în context, directorul de proiect KfW pentru Ucraina și Republica Moldova, Gunnar Wälzholz. „Ne propunem să contribuim în continuare la diver­sificarea instrumentelor de finanțare a întreprinde­rilor mici și mijlocii din Republica Moldova și să in­vestim în diverse proiecte sociale”, a relevat Gunnar Wälzholz.

Programul de asistență, realizat de KfW prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova, a acordat în total 12 milioane de euro sub formă de grant, iar până acum au fost realizate sau sunt în proces de im­plementare circa 90 de proiecte. Este vorba despre reparații și renovări ale grădinițelor – 59 de proiecte, apeductelor – 13, drumurilor – 10, spitalelor – trei, iluminatului stradal – două, centrelor pentru tineri, dar și pentru bătrâni – câte unul.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand