25 iunie 2024
Chisinau
Social

Asigurarea cu locuinţe a familiilor tinere şi combaterea ocupării informale

Loading
Social Asigurarea cu locuinţe a familiilor tinere şi combaterea ocupării informale
Asigurarea cu locuinţe a familiilor tinere şi combaterea ocupării informale

prima-casa

 

După ce, ani de zile, sindica­tele au solicitat să fie luate măsuri pentru soluţiona­rea problemelor acute cu care se confruntă tinerii din ţara noastră, reprezentanţii Guvernului au anunţat de curând că această categorie de populaţie ar putea bene­ficia de sprijin la procura­rea locuinţelor şi de condiţii pentru angajarea legală în muncă.   

 

Un proiect de concept de sprijin pentru tinerele familii care doresc să-și procure o locuință, în special prin contractarea de credite, a fost analizat recent de factorii guverna­mentali. Potrivit Biroului comuni­care şi relaţii cu presa al Guvernu­lui, viziunea viitorului document a fost elaborată în cadrul unor con­sultări ale membrilor Consiliului economic de pe lângă prim-minis­tru, cu participarea specialiştilor de la Ministerul Economiei şi Mi­nisterul Finanţelor.

Conceptul în cauză va avea la bază modele de tipul „Prima casă”. Scopul lui este de a sprijini tinere­le familii în asigurarea cu spaţiu locativ, prin facilitarea accesului la credite preferenţiale. Conform sursei citate, statul ar putea să ga­ranteze o parte din creditul ipote­car contractat în acest scop. Pentru definitivarea conceptului respec­tiv, mai urmează să fie desfăşurate consultări cu reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei şi ai băncilor comerciale.

În acelaşi context au fost exami­nate şi măsurile ce ar trebui între­prinse de Guvern pentru diminua­rea fenomenului legat de ocuparea informală. În acest scop, s-a decis crearea unui grup de lucru, care va efectua o analiză a situaţiei actua­le şi va elabora un plan de acţiuni pentru combaterea angajării fără forme legale, inclusiv prin moti­varea salariaţilor şi a angajatorilor pentru a declara veniturile reale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand