30 mai 2024
Chisinau
Social

Aproape jumătate din tinerele familii se destramă

Loading
Social Aproape jumătate din tinerele familii se destramă
Aproape jumătate din tinerele familii se destramă
lawyer-monthly.com

Aproape fiecare a doua căsnicie din Republica Moldova se încheie cu divorţ, arată statisticile oficiale. Din peste 21 mii de cupluri, care şi-au oficializat relaţia în anul 2017, 40 la sută au divorţat după un an sau doi de căsnicie. Mai mult, 629 de cu­pluri s-au destrămat după mai pu­ţin de un an. Cel mai trist e că de pe urma divorţurilor suferă în special femeile şi copiii, a menţionat Liuba Rotaru, preşedinta Comisiei de Fe­mei a CNSM, în cadrul unei şedinţe organizate cu prilejul Zilei Interna­ţionale a Familiei, marcată anual la 15 mai începând din anul 1995.

Prezentă la şedinţă, Valentina Buliga, preşedinta Comisiei parlamentare protec­ţie socială, sănătate şi familie, a menţionat că, din cauza migraţiei, multe mame s-au obişnuit să-şi educe copiii la telefon sau prin skype. În altă ordine de idei, sursa citată a subliniat că sindicatele „rămân a fi o organizaţie puternică. De fiecare dată când se luau în consideraţie propunerile sindicatelor, politicile sociale au devenit mai bune”, a menţionat deputatul.

Ana Cimpoieşu, vicepreşedintă a Co­misiei de Femei, a accentuat faptul că, în ultimul timp, în ţară se înregistrează tot mai multe cazuri de violenţă asupra pro­fesorilor.

„E nevoie de elaborarea şi implemen­tarea unei legi care ar proteja cadrele di­dactice. În ultimul timp, se pune accent pe drepturile copilului, pe drepturile părinţi­lor, dar sunt oare protejaţi profesorii? Din cauza lipsei unui mecanism de apărare a profesorilor, în caz de aplicare a violenţei din partea părinţilor sau a elevilor, mulţi pedagogi ar putea părăsi sistemul învăţă­mântului”, a declarat Ana Cimpoieşu.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand